Deel dit artikel
-

Online retailers mogen 24/7 alcohol blijven verkopen, maar na 20.00 uur niet bezorgen

Online retailers mogen nog steeds alcohol 24 uur per dag verkopen, maar de drank niet afleveren tussen 20.00 uur en 07.00 uur. Die verduidelijking geeft Thuiswinkel.org naar aanleiding van de persconferentie over de aangescherpte coronamaatregelen.

De maatregel hangt samen met het besluit om de Nederlandse horeca voorlopig weer te sluiten. Thuiswinkel.org roept de alcoholverkopende leden op om per direct hierover in gesprek te gaan met de logistieke dienstverleners om te kijken op welke wijze de tijdsvensters hier het beste op kunnen worden aangepast.

Supermarktkoepel CBL waarschuwt dat supermarkten hebben tijd nodig om hun online bestelsystemen aan te passen. Het CBL vraagt de overheid om een overgangstermijn van een week om dit te organiseren.

Een klant die de komende week ‘s avonds boodschappen bezorgd krijgt, heeft deze immers al besteld voordat sprake was van een verkoopverbod op alcohol na 20.00 uur. Deze klanten kunnen er niet meer voor kiezen om de boodschappen eerder te laten bezorgen, omdat de bezorgtijden al zijn volgeboekt voor de komende periode.

Fysieke supermarkten hebben meer moeite om de regels te handhaven. Om het personeel te behoeden voor discussies, hebben verschillende supermarkten zoals Deen die normaal tot 21.00 of 22.00 uur open zijn besloten om 20.00 uur helemaal dicht te gaan. De consequentie is dat het op andere momenten dan drukker wordt in de winkel.

De winkels van Albert Heijn blijven wel open, maar er wordt geen alcohol meer verkocht na 20.00 uur.

De maatregelen gelden vooralsnog voor een periode van vier weken, waarbij er over twee weken wordt geëvalueerd.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond