Deel dit artikel
-

Online schade-expert Fixico haalt 2 miljoen euro op

Het online platform voor autoschadeherstel Fixico heeft in een nieuwe financieringsronde 2 miljoen euro opgehaald. Dat brengt de totale financiering van het Amsterdamse bedrijf op 2,6 miljoen euro.

Met het geld wil het bedrijf de organisatie verder schalen. Daarnaast is Fixico bezig de stap naar het buitenland te maken.

Fixico is een online platform voor het melden van schade. Na het uploaden van drie foto’s, krijgt de autobezitter binnen 24 uur offertes.

Fixico richt zich op de zogenaamde ‘niet-gestuurde’ schademarkt, oftewel schade die valt onder het eigen risico van de verzekerde of die niet wordt vergoed door de verzekeraar. Sinds de oprichting zijn er al meer dan 50.000 offertes opgevraagd.

De financieringsronde is geleid door het Brits-Nederlandse investeringsfonds Orange Growth Capital, bekend van de Nederlandse fintech-startup Bux. Daarnaast hebben de bestaande (informele) investeerders ook meegedaan in deze fundingronde.

Met de investering krijgt Fixico ook een Raad van Commissarissen, bestaande uit Radboud Vlaar (Orange Growth Capital), Laurens Groenendijk (ex-Treatwell en -Just Eat.nl) en Robert Jongstra  (voormalig executive board Procter & Gamble).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond