Deel dit artikel
-

Online seksexploitanten vechten om naam webcamsex

Het Gooise PK Multimedia en E-Entertainment uit Groningen liggen met elkaar in de clinch over de naam webcamsex.

PKM bestaat al sinds 1998 en handelt sinds de jaren negentig onder de handelsnaam webcamsex.nl. Via de website kunnen bezoekers (gratis en betaalde) webcamsessies hebben met vrouwen, mannen, transseksuelen en stellen. Rivaal E-Entertainment heeft 2003 de domeinnaam webcam-sex.nl geregistreerd.

Pas dit jaar kwam PKM daar achter en is een advocaat ingeschakeld, wegens ‘gebruik en misbruik van de – zorgvuldig en met hoge investeringen gepaard gaande – door haar opgebouwde naamsbekendheid’. Aan de overdracht van de domeinnaam wilden de Groningers niet meewerken, ook niet aan de betaling van 25.000 euro schadevergoeding.

De rechter kwam al snel tot een oordeel. De totaalindruk van het merk en het teken zijn sterk verschillend. De enige overeenkomst betreft het gebruik van het woord webcamsex al dan niet met een liggend streepje, en het feit dat het merk en het teken betrekking hebben op gelijke of zeer soortgelijke diensten.

Webcamsex betreft een aanduiding die naar het oordeel van de voorzieningenrechter ‘louter beschrijvend’ is voor de diensten die partijen aanbieden. E-Entertainment heeft lijsten in het geding gebracht met aanbieders van dezelfde diensten die gebruik maken van de aanduiding webcamsex. PKM is veroordeeld in de proceskosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond