Deel dit artikel
-

Online streams bereiken meer dan 12 miljoen personen in mei

Zeker 12,1 miljoen personen bekijken online video- en audiostreams op Nederlandse sites en apps.

De online video- en audiostreams op Nederlandse websites en apps zijn in mei 2021 gezamenlijk door 12,1 miljoen personen bekeken of beluisterd. Dat is 82,1% van 13 jaar en ouder.

DPG Media behaalde het hoogste online bereik met zijn contentstreams, meer dan 8,6 miljoen personen. Hierbij zijn met name de video’s op AD en NU.nl populair.

DPG Media behaalde het hoogste online bereik met haar streams, meer dan 8,6 miljoen personen. Hierbij zijn met name de video’s op AD en NU.nl populair.

De videostreams van de Ster (Nederlandse Publieke Omroep) werden door meer dan 5,3 miljoen personen bekeken in mei. NOS en videoplatform NPO Start zijn hiervoor de grootste kanalen waarop de video’s werden afgespeeld.

Ook meer dan 5 miljoen personen bekeken streams van uitgever Mediahuis. De Nederlanders keken hun video’s het meeste op websites en apps van Telegraaf en Dumpert. Smartclip Streams bevatten de Video Ad Streams van Ad Alliance.

Het merendeel van de Nederlandse streams werd bekeken op smartphones (50 procent), gevolgd door PC/Laptops (29%) en tablets (21%).

Relatief gezien werden de meeste streams door jongeren bekeken (13 – 34 jaar). Zij zijn verantwoordelijk voor 41% van de streamstarts van Nederlandse publishers in mei 2021.

Foto Shutterstock

AMSTELVEEN, 22 juni 2021 ? Uit de nieuwste cijfers uit het bereiksonderzoek GfK DAM blijkt dat in mei 2021 maar liefst 12,1 miljoen personen online video- en audiostreams bekeken of beluisterden op Nederlandse sites en apps (82,1 procent, leeftijd 13 jaar en ouder). 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond