Deel dit artikel
-

Online televisiekijkers rukken op

Het aantal kijkers van online televisie zal over vijf jaar gestegen zijn tot bijna 1 miljard. Films en televisieseries worden al via de gameconsole verspreid. Samen met bijvoorbeeld Amerikaanse videodiensten als Hulu en Netflix zorgen deze toepassingen er voor dat online televisie steeds meer gemeengoed wordt.

Dat blijkt uit onderzoek van ABI research. Online televisiekijkers groeien in vijf jaar van 563 miljoen naar 941 miljoen. Waar de huidige consument vooral nog internettelevisie kijkt vanachter de pc, zal dit in de toekomst steeds meer gebeuren via het televisiescherm.

Een andere verschuiving is te zien in de content. Veel kijkmateriaal bestaat nu nog uit user generated content van YouTube. Maar er is een snelle groei te zien in online aangeboden content als series en films die normaal via de televisie worden aangeboden.

"De markt voor advertentiemodellen binnen online video wordt langzaam volwassen", aldus research directeur Michael Wolf. Daarnaast winnen andere verdienmodellen, als bijvoorbeeld de betaalde dienst van Apple TV, terrein.

Nu gaming is mainstream en consoles zijn een steeds gangbaarder beeld in de woonkamers. De grote consolemakers breiden hun diensten steeds meer uit om hun grip op de markt, en in de woonkamer, te verstevigen. Microsoft en bijvoorbeeld Sony bieden gebruikers verschillende diensten aan op dit gebied.

Deel dit bericht

2 Reacties

Lezer

"Het aantal kijkers van online televisie zal over vijf jaar gestegen zijn tot bijna 1 miljoen." MILJARD, neem ik aan.

Mark

inderdaad…tot 1 miljoen…haal de stekker er dan maar meteen uit. moet inderdaad zijn 1 miljard

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond