Deel dit artikel
-

Online verkopen Pets Place verviervoudigd door samenwerking bol.com

De samenwerking van Pets Place met bol.com heeft de dierenspeciaalzaak geen windeieren gelegd. De online verkoop van de 12.000 producten van Pets Place die nu ook via bol.com in Nederland en België verkrijgbaar zijn, is verviervoudigd ten opzichte van vorig jaar. Naar verwachting stijgt de online omzet daardoor dit jaar van 4,5 naar 17 miljoen euro.

Ook in de eigen webwinkel steeg de verkoop in de afgelopen zes maanden met zestig procent. Naast honden- en kattenvoer worden online met name producten gekocht die niet in de kofferbak passen, zoals grote aquaria en andere dierenverblijven.

Verder wordt een groot aantal producten besteld dat elders lastig verkrijgbaar is, onder meer gps-trackers voor honden en katten, maar ook luxe kattenluikjes die een chip hebben waardoor vreemde katten geen toegang krijgen.

De samenwerking met bol.com is volgens CEO Ard Malenstein een belangrijke stap in de omnichannel-strategie, waarin ‘we proberen het beste uit de combinatie van fysieke winkels en online verkoopkanalen te halen’. Opvallend is dat een groot deel van de online bezoekers de uiteindelijke aankoop in de fysieke winkels van Pets Place blijft doen. De meest bezochte pagina op de site blijft de winkelzoeker. In de fysieke winkels steeg de omzet dit jaar met vier procent.

Deel dit bericht

1 Reactie

James

Ondernemers die via Bol.com plaza verkopen zijn enkel bezig met korte termijn doelstellingen. Voreg of laat neemt Bol.com de business over. Partijen als Bol.com, Amazon en Alibaba trekken de business uiteindelijk naar zich toe, en de kleine(re) webshop ligt er daarna uit. De consument koopt niet meer bij Pets Place, maar koopt (in hun perceptie) bij Bol.com. De klant is van het moment dat ze iets bij Bol.com kopen “eigendom” van Bol.com. Niet meer van Pets Place. Erg korte termijn denken dus. Ik zou uitgaan van je eigen kracht, en vooral niet het paard van Troje binnenhalen!

https://www.emerce.nl/nieuws/belgische-unie-zelfstandige-ondernemers-waarschuwt-bolcom

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond