Deel dit artikel
-

Online video wordt enorme groeimarkt

Online video kan op steeds meer kijkers rekenen. De videoconsumptie op smartphones en tablets zal dit jaar met ruim 43 procent groeien en met 34,8 procent in 2016. Ruim de helft van alle video zal volgend jaar al op mobiele apparaten worden bekeken, denkt ZenithOptimedia.

De groei varieert wel per regio. De grootste groei wordt gerealiseerd in China, Frankrijk, Duitsland en de VS. In het algemeen gaat het kijken naar online video ten koste van lineair tv kijken. Vanaf volgend jaar zet de daling van kijktijd in.

Adverteerders hebben de markt ook ontdekt. Het is de snelst groeiende categorie binnen online adverteren en zal dit jaar al een omvang van 16,1 miljard dollar hebben bereikt. Om verder te groeien naar 23,7 miljard in 2017. De VS zijn daarin leidend, maar Italië, Taiwan en Litouwen blijven niet ver achter.

Deel dit bericht

1 Reactie

Govaert

Wellicht leuke extra duiding voor de Nederlandse markt op vlak van adverteergeld (dat de consument dus volgt): we zagen in 2014 een groei van 30% in online video ad spend (€ 90 mio).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond