Deel dit artikel
-

Online video groeit als kool bij RTL

Online video wordt steeds belangrijker voor de RTL Groep. Het aantal impressies via de eigen websites, YouTube en breedband tv steeg naar 15,7 miljard, een jaarlijkse groei van 226 procent. Dat blijkt uit de vanochtend gepubliceerde halfjaarcijfers. Online video vormt de kern van de digitale strategie, zegt RTL.

Vooral dochter FremantleMedia is verantwoordelijk voor die groei met 3,7 miljard online video-impressies. Dit bedrijf heeft 167 YouTube-kanalen in 35 markten. Eind juli heeft RTL een meerderheidsbelang genomen in SpotXchange, een geautomatiseerde marktplaats voor video-advertenties.

RTL Group ziet, mede als gevolg hiervan, de advertentiemarkt sterk verbeteren. De Nederlandse advertentiemarkt vertoonde alleen al een groei van 8,2 procent. De omzet van RTL Nederland kwam uit op 224 miljoen euro, tegenover 210 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg met 15,8 procent tot 44 miljoen euro.

De totale RTL Group moest daarentegen inleveren: de totale omzet van RTL Group lag in het eerste halfjaar met 2,7 miljard euro lager. Frankrijk blijkt de rotte appel in het geheel. Daar vielen de advertentieresultaten sterk tegen. De nettowinst van RTL Group zakte met 51,7 procent tot 202 miljoen euro.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas Damen

Het aantal impressies, waarover in de eerste alinea wordt gesproken, gaat over heel de RTL Groep, dus Europees of is dit alleen voor Nederland?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond