Deel dit artikel
-

‘Online videoreclame snelst groeiende kanaal’

Online videoreclame zal in 2021 het snelst groeiende digitale kanaal zijn, met een stijging van 26 procent tot 63 miljard dollar, zo verwacht Zenith in zijn zojuist uitgebrachte Advertising Expenditure Forecasts-rapport.

Het online videolandschap blijft transformeren, mede dankzij streamingdiensten en slimme tv’s”, zegt Benoit Cacheux van Zenith.

De VS zullen veruit de grootste bijdrage leveren aan de wereldwijde groei. Naast de VS zijn de grootste bijdragers aan dit jaar China, met 11 procent, en Japan en het VK, met elk 6 procent.

Digitale advertenties in het algemeen zullen dit jaar naar verwachting met 19 procent groeien en het aandeel van de totale advertentie-uitgaven verhogen tot 58 procent, een stijging van 48 procen ten opzichte van 2019.

Alle regio’s zullen dit jaar een sterke groei van de advertentie-uitgaven zien, geleid door Noord-Amerika, dat dit jaar naar verwachting met 13 procent zal groeien, ondanks een krimp van 1 procent vorig jaar.

De bestedingen aan tv-reclame daalden wereldwijd met 8 procent in 2020 en zullen naar verwachting in 2021 met 1 procent groeien. In sommige markten zoals de VS is die groei echter negatief.

Bioscoop, Out of Home, radio en print zullen dit jaar nog steeds onder het niveau van 2019 liggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond