Deel dit artikel
-

Ontbreken webwinkel Action doet nu echt pijn

De keten had vandaag al zijn 400 winkels willen heropenen met een aangepast aanbod. Klanten zouden alleen essentiële producten kunnen kopen, zoals shampoo en wc-papier.

‘We hebben heel veel essentiële artikelen voor lage prijzen waar heel veel mensen behoefte aan hebben,’ aldus een woordvoerster tegen Hart van Nederland. ‘Juist veel Nederlanders met een kleinere beurs zijn van ons afhankelijk.’

Tegen de middag was duidelijk dat Action toch alle filialen zal moeten sluiten. En in tegenstelling tot andere ketens betekent dat vijf weken lang nul omzet.

Jarenlang wilde de populaire winkelketen alleen via fysieke winkels verkopen, simpelweg omdat de marges op de goedkope producten te laag zijn.

Naar aanleiding van de intelligente lockdown besloot Action eerder dit jaar toch te gaan experimenteren met een webwinkel. Dat vertelde commercieel directeur Hajir Hajji afgelopen zomer in een interview met het Financieele Dagblad. Maar die webwinkel moet eerst ontwikkeld worden en was dus niet klaar voor de harde lockdown.

In Frankrijk doet men wel aan webverkoop. Maar klanten moeten daar zelf hun bestellingen ophalen in de winkel, zodat Action geen dure verzendkosten hoeft te betalen.

De Wibra die ook weer open had willen gaan heeft hetzelfde probleem als Action. De website vermeldt wel producten, maar die kunnen niet online geleverd worden.

Deel dit bericht

7 Reacties

John

Mooi om te zien dat dit soort bedrijven ook aan het denken gezet worden. Wel een beetje laat, maar beter laat dan nooit.

John eves

Het is totaal niet rendabel om dergelijke discountartikelen via een webshop te verkopen.
Je zult veel bestellingen krijgen met een lage waarde, maar wel heel veel artikelen die verzameld en ingepakt moeten worden.

Alex

Ik vind het voor een keten met veel spel op de botten een stuk minder sneu dan voor de middenstander die al veel langer dicht is.
Het groot bedrijf wat er voor mij er uitsprong was Ikea, die sloot de winkels eerder.

Met bedrijven met investeerders is het even minder rendement. Voor het mkb staat de hypotheek op het spel. Willen ze sympathiek ga dan dicht en houd je aan de regels. Horeca heeft het veel zwaarder

fu

verzenden is je zelf in de voet schieten want action moet het hebben van traffic en dan komen ze iig nog naar je zaak.

martijn

nu maar wachten op de verdwaalde babyboomers die in de reacties hier gaan klagen over gekochte Action artikelen die niet geleverd of geretouneerd kunnen worden..

Raymond

Wibra heeft een zakelijke webshop zie https://www.wibrazakelijk.nl Dus ze hebben wel degelijk ervaring met online verkoop.

Hra van de bergh brugman

Bestellen op de site en zelf afhalen zoals hornbach dat doet zou ook een hele fijne optie zijn

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond