Deel dit artikel
-

Ontslagen bij Bloomon

Bij bloemenbezorger Bloomon zijn 11 van de 130 werknemers ontslagen. ‘Na jaren van harde groei is onze organisatie ook flink toegenomen in omvang. Het moment is nu daar om deze efficiënter in te richten en daarmee onze kosten te verlagen,’ laat oprichter Patrick Hurenkamp aan Quote weten.

Hurenkamp suggereert dat die ontslagen horen bij de ontwikkeling van start-up naar scale-up. ‘Net zoals bij andere start-ups zijn wij aan onze keukentafel begonnen, waarna wij in een enorme stroomversnelling zijn geraakt. We groeien hard en nog steeds met dubbele cijfers.’

Volgens Quote zouden enkele investeerders zijn weggelopen, maar vragen daarover werden ‘vakkundig ontweken’. Volgens Bloomon zelf zijn ‘alle investeerders’ gewoon aan boord. In 2017 investeerde Duco Sickinghe 21 miljoen euro in Bloomon. Ook Inkef Capital, Partech Ventures en diverse angel investors waren bij deze financiering betrokken.

De jaarrekening van 2017 laat zien dat er dat aardig wat geld verbrand is. Het negatieve resultaat van het boekjaar was ruim 9 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van 2016.

Deel dit bericht

1 Reactie

Repelsteeltje

11 van de 130? Interne berichten zeggen dat ruim 60% is ontslagen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond