Deel dit artikel
-

Ontslagen bij cryptobeurs Coinbase

Cryptowisselkantoor Coinbase is het volgende cryptobedrijf dat personeel op straat zet. CEO Brian Armstrong maakte dinsdag bekend dat zijn onderneming 18 procent het personeelsbestand – zo’n 1100 mensen – moet laten gaan om ‘gezond te blijven tijdens deze economische neergang’.

De ontslagen zaten al langer in de pijplijn en zijn niet het directe gevolg van het recente bloedbad op de cryptomarkten. Het bedrijf dat zou te snel zijn gegroeid.

Personeelsleden werden dinsdag per mail op de hoogte gebracht van hun ontslag. Zij krijgen veertien weken ontslagvergoeding.

Coinbase, opgericht in 2012, is het grootste cryptobedrijf van de VS en sinds april 2021 genoteerd aan de Nasdaq.

Ook diverse andere cryptobedrijven hebben ontslagen aangekondigd.

IT-bedrijf MicroStrategy heeft ongeveer 1 miljard verloren nu de Bitcoin prijs hard onderuit is gegaan. Het was het eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat Bitcoin op de balans plaatste om zijn reserves te beschermen tegen inflatie. In augustus 2020 kocht het bedrijf bitcoins tegen een prijs net onder de 12.000 dollar. CEO Michael Saylor blijft geloven in Bitcoin en zegt hij nooit zijn bitcoins zal verkopen.

Vandaag wordt een cruciale dag. De markt houdt rekening met scherpere renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve na hoger dan verwachte Amerikaanse inflatiecijfers vorige week. Een hogere rente is slecht nieuws voor de cryptomarkt.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond