Deel dit artikel
-

Ontslagen en sluiting kantoren bij LetsBuyIt

De site voor gezamenlijk kopen LetsBuyIt.com heeft zijn kantoren in Engeland en Frankrijk gesloten . Het bedrijf maakte bekend dat het verdeeld over de vier landen waar het nog actief is zestig personeelsleden gaat ontslaan. Activiteiten voor de markten waarop LetsBuyIt actief is worden nu vanuit Duitsland aangestuurd. Volgens LetsBuyIt zijn de operationele kosten in de eerste helft van het jaar "significant" teruggedrongen.

Twee weken geleden kreeg LetsBuyIt nog deels gelijk van de rechtbank in Amsterdam, in een zaak die het had aangespannen tegen een van de partijen die in januari toezegden in het bedrijf te zullen investeren. Met die toezegging van investeerder Shmulik Stein International Investments werd LetsBuyIt van de rand van de afgrond gered, nadat het eind december uitstel van betaling moest aanvragen.

Shmulik Stein kwam echter niet over de brug met de eerste tranche van de toegezegde dertig miljoen euro. Het gaf ook aan dat het niet meer van zins was het resterende bedrag te voldoen. De rechter bepaalde dat de investeerder alsnog 14,5 miljoen euro aan LetsBuyIt moet betalen, deels bestaande uit een overbruggingskrediet.

LetsBuyIt claimt dat het de operationele kosten in de eerste helft van dit jaar sterk heeft weten terug te dringen, "dankzij de reorganisatie van het bedrijf in het eerste kwartaal". Toen werd besloten zich te concentreren op de landen Frankrijk, Duitsland, Engeland en Zweden, oftewel vier van de oorspronkelijke veertien landen waarin het actief was. Tweehonderd van de 350 medewerkers kregen toen ontslag , tevens werd het mes gezet in het marketingbudget. Maar dat voorkomt niet dat het bedrijf zich nu nog verder moet terugtrekken, nu door de kantoren in Engeland en Frankrijk te sluiten en verdeeld over de vestigingen in totaal zestig mensen te ontslaan. LetsBuyIt blijft nog wel actief in Engeland en Frankrijk, activiteiten voor deze markten worden straks gecoördineerd vanuit Duitsland. Met de maatregel hoopt LetsBuyIt "efficiëncy nog verder te verhogen en operationele kosten verder terug te dringen".

The Guardian meldt dat LetsBuyIt zich gaat richten op vijf productcategorieën, waaronder consumentenelectronica en electronica. Volgens de krant leed de site in de eerste helft van dit jaar 91,8 miljoen gulden verlies.

Deel dit bericht

1 Reactie

LetsBuyIt

LetsBuyIt (www.letsbuyit.com) is closing its door for the next few months for a complete facelift! LetsBuyIt is working on a totally new concept to build a brand new and innovative shopping website. It will then close for a few months and reopen soon this autumn with its new shopping service. Be part of it! Follow LetsBuyIt's project on our blog http://blog.letsbuyit.com and share with us your great feedbacks!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond