Deel dit artikel
-

Ontslagen bij Firefox organisatie Mozilla

Mozilla, de organisatie achter browser Firefox en mailprogramma Thunderbird, heeft zeventig mensen op straat moeten zetten om de kosten te drukken.

De omzet blijft onder verwachting, en dat zal dit jaar niet anders zijn. In 2018 had de organisatie ongeveer duizend werknemers wereldwijd.

De nonprofitorganisatie moest het in het verleden hebben van zoekdeals met bijvoorbeeld Google of Yahoo, en is nu op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen, zoals een betaalde VPN dienst.

Ook komt er een Firefox Premium-dienst met daarin naast VPN ook webopslag.

Er zou ook gekeken zijn naar sluiting van het innovatiefonds, maar de 43 miljoen dollar is nodig om nieuwe producten te ontwikkelen.

Deel dit bericht

5 Reacties

Peter de betweter

Firexfox… Dat is toch die browser die steeds slomer wordt?

Ik ga hier vast de woede van veel mensen mee op de hals halen maar sinds ik Microsoft Edge hebt ontdekt ben ik weer helemaal content met “the original”!

Robbert

Peter, is je bericht serieus of als satire bedoelt?

peter

Klein beetje, de ervaring die ik had met Firefox was toch wel dat na verloop van tijd de browser steeds trager werd, en dan vooral met opstarten. Geen idee hoe dat kwam, schoonde regelmatig wel alles op enzo. En die updates die kwamen tijdens het opstarten vond ik soms ook erg vervelend.

Nu ben ik niet iemand die veel gekke dingen doet online, enkel een beetje surfen en af en toe bestel ik iets en nu gebruik ik eigenlijk alleen nog maar edge en dat bevalt toch wel heel erg goed moet ik zeggen.

Edge is perfect als je geen eisen hebt en gewoon snel iets wilt doen.

Joyce

@Peter momenteel 41 tabs openstaan in Firefox Developer, laadt in no time en totaal geen last van traagheid in gebruik. Weet je zeker dat er niet iets anders aan de hand was? 😉

peter

Ik weet het niet Joyce, verder ook niet uitgezocht. Maar als je een simpele man bent zoals ik heb je toch helemaal geen moeilijke browser nodig???

Vanuit het oogpunt van een ontwikkelaar zou ik het wel begrijpen, maar dat is een totaal andere verhouding, je gaat als coureur toch ook niet een Formule 1 of rally wagen aanpraten aan een oud oma’tje?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond