Deel dit artikel
-

Ontslagen Jumbo Supermarkten om digitale versnelling

Supermarktketen Jumbo ontslaat bijna een kwart van de medewerkers op het hoofdkantoor. De onderneming wil vaart kunnen houden in de technologische vernieuwingen.

Het zijn vooral managementfuncties en administratieve banen die verdwijnen. In totaal gaat het om driehonderd van de dertienhonderd banen in Veghel. Tegen het FD vertelt Jumbo dat het werk van 180 banen zal worden uitbesteed aan externe partijen. Daarbij gaat het om zaken als personeelsadministratie en crediteurenbeheer. Het merendeel van de medewerkers verhuist mee met dat werk naar een nieuwe werkomgeving.

De organische groei, retail en online, en de overnames van Emté-supermarkten, Agrimarkt en de uitbreiding naar België was de managementlaag te zwaar geworden. Dat signaal gaf de directie begin dit jaar al af. Een reorganisatie stond op til en wordt nu uitgevoerd.

Het doel is als organisatie wendbaar te blijven, met name op het gebied van digitale projecten en investeringen. CFO Ton van Veen zegt tegen de financiële krant, dat Jumbo stroperig was geworden.

Jumbo Supermarkten boekte in 2019 een omzet van 8,4 miljard euro. Vier procent daarvan kwam via internet binnen. Eind vorig jaar had het 672 winkels en negentigduizend medewerkers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond