Deel dit artikel
-

Ontslagen bij Sendcloud, groeiplan gewijzigd

Logistiek softwarebedrijf Sendcloud uit Eindhoven heeft tien procent van de personeel moeten ontslaan. “We willen een voor de lange termijn een duurzaam bedrijf bouwen”, aldus Rob van den Heuvel.

De directeur deelde de ingreep met belangstellenden via zijn LinkedIn-profiel. Het gaat om tien procent van de medewerkers, wat staat voor enkele tientallen posities, in meerdere Europese landen.

Tegen deze uitgave zegt hij: “Het zwaartepunt van de ontslagen zitten op commerciële teams: sales en marketing. Geografisch gezien is het gelijkmatig verdeeld en we zullen alle markten waarin we nu actief zijn blijven bedienen.”

Bij Sendcloud werkt om en nabij de 463 man en er staan twaalf vacatures open. Een jaar geleden haalden de Brabanders 150 miljoen euro venture capital op bij Softbanks Vision Fund. Dat Japanse fonds rapporteerde afgelopen zomer een verlies van 22 miljard dollar. Vorige maand maakte het bekend een derde van zijn personeel te ontslaan.

Met het geld van Softbanks investeringstak zou Sendcloud 250 extra medewerkers aannemen. Van den Heuvel schrijft nu dat de groei van zijn bedrijf niet zo verloopt als de economie eerder deed verwachten. Door achterblijvende groei vallen nu ontslagen en staan er niet meer dan twaalf vacatures open.

Het softwarebedrijf groeit niet met met de geplande zestig procent maar met nog geen tien procent.

Van den Heuvels team zoekt actief naar nieuwe betrekkingen voor de getroffenen.

Foto: Ivan Radic (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond