Deel dit artikel
-

Ook Consumentenbond wil handel in losse vliegtickets

De Consumentenbond sluit zich aan bij het burgerinitiatief van reismarktplaats TradeYourTrip. Die wil dat consumenten die hun vliegreis annuleren, hun losse vliegticket onder voorwaarden moeten kunnen overdragen aan een ander.

Wanneer consumenten hun vliegreis annuleren, bijvoorbeeld uit angst voor het Zika-virus of voor terroristische aanslagen, betekent dat vaak een flinke financiële tegenvaller. Veel situaties vallen volgens de bond niet onder de dekking van de annuleringsverzekering en luchtvaartmaatschappijen rekenen vaak 100% annuleringskosten. Consumenten zijn daardoor het volledige bedrag van hun ticket kwijt.

Consumenten met een pakketreis (bijvoorbeeld: vlucht en hotel), mogen van de wet – onder voorwaarden – een ander in hun plaats laten gaan. Bij losse vliegtickets staan luchtvaartmaatschappijen dat niet toe, terwijl zij de vrijgekomen stoel wél nog een keer kunnen verkopen.

Met het burgerinitiatief willen de Consumentenbond en TradeYourTrip het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten. Daarvoor zijn 40.000 handtekeningen nodig.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond