Deel dit artikel
-

Ook eBay ontdekt rss

Nadat eerder Amazon en Yahoo al begonnen met het aanbieden van rss-feeds is nu ook veilinghuis eBay om. De Nederlandse concurrent van eBay, Marktplaats, biedt al langer rss-feeds aan.

eBay is het zoveelste bedrijf in een steeds langer wordende rij van commerciele bedrijven die wel wat zien in het aanbieden van rss-feeds. Met name e-commerce bedrijven en nieuwssites maken steeds meer gebruik van rss.

Voorlopig biedt het bedrijf twee rss-feeds aan, zo meldt Internetnews. eBay lijkt rss vooral te willen gebruiken voor promotionele doeleinden en niet zo zeer om mensen erop te wijzen wat er allemaal te koop wordt aangeboden, wat wordt gezien als een zwakte.

De nieuwe rss-feeds werden onlangs aangekondigd op het weblog van Jeffrey McManus van eBay en lijken zich vooral te richten op de diehard eBay-gebruikers. Critici juichen de stap van eBay toe maar vinden eigenlijk dat eBay met op maat gemaakte feeds moet komen.

In Nederland gebruikt Marktplaats al heel lang rss om te laten zien wat het aanbod is. Of eBay dat uiteindelijk ook in Nederland gaat doen, is niet bekend.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk Elderman

2dehands.nl en 2dehands.be bieden ook al jaren RSS aan

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond