Deel dit artikel
-

Ook kabel van Delta in de verkoop

Het Zeeuwse Delta zet niet alleen het energiebedrijf in de verkoop, maar ook de kabel- en internettak. Dat houdt in dat ook Zeelandnet naar een nieuwe eigenaar gaat.

Door het mislukken van het reddingsplan voor het Zeeuwse energiebedrijf Delta moeten diverse onderdelen worden verkocht, zo werd vandaag bekend. Het bedrijf leed vorig jaar bijna 111 miljoen euro verlies.

Voorlopig houdt Delta zijn belang van 70 procent in de kerncentrale in Borsele. Ook het netbeheer voor de elektriciteit blijft in handen van Delta. Voor de consumentenactiviteiten wordt een nieuwe koper gezocht.

Delta geeft de voorkeur aan de verkoop aan een enkel moederbedrijf, waardoor de impact voor klanten beperkt blijft. Echter, Delta was nog een van de weinige Nederlandse nutsbedrijven die zowel kabel als energie aanboden. Die bundeling is niet voor alle marktpartijen aantrekkelijk. Zeelandnet levert daarnaast ook internetdiensten via DSL, hoewel een groot deel van Zeeland kabel heeft.

De meest voor de hand liggende koper van de Zeeuwse kabel en Zeelandnet is Ziggo. Zeeland is de enige Nederlandse provincie waar de kabelaar geen diensten aanbiedt. Mocht Delta besluiten tot verkoop, dan zou Ziggo er 155.000 Zeeuwse abonnees bij krijgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond