Deel dit artikel
-

‘Ook UPS test drones voor bezorgingen’

Koerier UPS zou, in navolging van online retailer, ook testen uitvoeren met drones om pakjes te bezorgen. Dat meldt The Verge.

Maar anders dan Amazon topman Jeff Bezos, die afgelopen weekend trots zijn octocopters demonstreerde aan het Amerikaanse actualiteitenmagazine 60 Minutes, heeft UPS er nog geen enkele ruchtbaarheid aan gegeven. Vermoedelijk omdat het vervoermiddel voorlopig toch niet de lucht in mag.

Ook is nog niet duidelijk waar UPS de drones voor wil gebruiken. Grotere drones zouden gebruikt kunnen worden om pakketten tussen zijn verschillende distributiecentra te verplaatsen.

De drone van Amazon vliegt volledig zelfstandig, met behulp van gps-coördinaten, en kan volgens Bezos ongeveer 68 procent van alle bestellingen bezorgen. De Amazon topman denkt dat het nog vijf jaar duurt voordat het zover is.

Deel dit bericht

1 Reacties

Peter

Als zo een drone 1 keer neerstort of maar iets veroorzaakt dan zitten de advocaten en zo snel op dat het meer geld gaat kosten dan het ooit kan opleveren. Lijkt me niets meer dan een leuke bezigheidstherapie voor een r&d afdeling. Je moet je geld toch ergens aan kwijt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond