Deel dit artikel
-

Oostenrijkse overname voor Emakina

Internetbureaugroep Emakina koopt koopt branchegenoot diamond:dogs uit Oostenrijk om zijn positie op de Duitstalige markt te verstevigen.

Het vanuit België werkende beursgenoteerde internetbureau, met een grote tak in Nederland, betaalt in eerste instantie 3,1 miljoen euro voor diamond:dogs (PDF). Daar komt, afhankelijk van de prestaties, in de komende jaren nog earn out-betalingen bovenop.

De Oostenrijkers worden met tachtig man toegevoegd aan de zeshonderd die al bij de Emakina Group werken. Ze zijn gespecialiseerd in integrale oplossingen voor online, mobiele en sociale media.

De groep kocht in 2012 al een Zwitsers bureau maar met deze aankoop kan het zijn positie op de Duitstalige markt aanzienlijk verstevigen. De activiteiten spelen zich hoofdzakelijk af in Oostenrijk en Zwitserland onder leiding van Gerhard Handler (foto).

Het Oostenrijkse bureau werkt momenteel aan enkele grote digitale transformatieprojecten voor internationale klanten zoals REWE, en aan B2B digitale procesontwikkelingen voor Heineken, Microsoft, Danone, Siemens, Swiss Post en Swisscom.

Emakina heeft kantoren in België, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk en Turkije.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond