Deel dit artikel
-

Advertentiemotor Twitter draait op volle toeren, 1 miljoen minder gebruikers

Ten opzichte van vorige kwartaal is het aantal Twitter gebruikers met 1 miljoen afgenomen, maar dat komt omdat het microblog heel wat accounts heeft gesloten. Gemeten over een jaar nam het aantal dagelijkse gebruikers met 11 procent toe. Het aantal maandelijkse gebruikers bedroeg 335 miljoen, 9 miljoen meer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de zojuist gepubliceerde kwartaalcijfers. 

Alleen al in mei werden 9 miljoen spamaccounts per week geïdentificeerd, meer dan de 6,4 miljoen van december 2017. Twitter zegt dat het twee keer sneller dan vroeger dit soort accounts sluit. Het aantal spammeldingen neemt dan ook af. Alleen al in juni werd 50.000 verdachte accounts geweigerd.

Financieel viel het kwartaal niet tegen. Twitter zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 24 procent groeien naar 711 miljoen dollar, grotendeels dankzij de verkoop van advertenties (pdf).

Twitter verkocht voor 601 miljoen dollar aan advertenties. Uit datalicenties werd 109 miljoen dollar verkregen.

Van de omzet werd 367 miljoen gegenereerd in de VS en 344 miljoen daarbuiten. Japan blijft de sterkste markt na de VS, met 122 miljoen dollar omzet.

Onder de streep bleef een recordwinst van 100 miljoen dollar over (volgens GAAP regels) en het bedrijfsresultaat bedroeg 265 miljoen.

Het aandeel daalde zojuist 17 procent. Beleggers maken zich vooral zorgen over de geringe groei op de thuismarkt, maar de nervositeit rond Facebook zal hiertoe ook hebben bijgedragen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond