Deel dit artikel
-

Emerce Collections: ‘Open source e-commerce voor snelheid’

Webwinkels met scherpe eisen aan hun e-commerceplatform kunnen bij volwassen open source pakketten goed terecht. Snelheid van ontwikkelen, de maatwerk en grote community maken het onderscheid.

Dat beeld komt naar voren in de presentatie van Michel Doens en Yarrik van Breukelen in de nieuwe EMERCE Collection ‘E-commerce Platforms’. Deze nieuwe serie video’s over het kiezen van een nieuwe technische basis gaat maandag 20 september live. Alle presentaties zijn gratis te kijken.

Productowner Yarrik van Breukelen van Twinsport stond voor diezelfde vraag. Hij neemt de kijkers op een heel praktisch wijze mee door het proces van af- en overweging. Het technische commentaar komt van Michel Doens van Sition.

Van Breukelen: “Bij de platformselectie moet je vooral letten op wat je ambities zijn, nu en voor de langere termijn. Wil je naar meerdere landen, heb je veel traffic en transacties? Veel Producten?” Dat soort zaken speelt een belangrijke rol bij de keuze. “En: wat is het prijsmodel van open source, on premise en SaaS?” Een percentage omzet delen met een SaaS-platform is aantrekkelijk voor kleine winkels, maar niet voor shops die miljoenenomzetten doen.

Doens: “Als je een omnichannel integratie wil”, zoals Twinsport verlangde “dan kun je met open source tot diep in de kern van het pakket gaan”, voor maatwerk richting de fysieke en digitale winkel, maar ook voor wie wil integreren met een CRM -pakket. Meer dan bijvoorbeeld API-gebaseerde platformen.

En is het nieuwe systeem beter dan het oude? Van Breukelen: “We zijn net een paar weken live. Je kunt dat pas beantwoorden als de waarde per gebruiker toeneemt.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond