Deel dit artikel
-

Open Universiteit biedt docenten gratis online colleges over digitale didactiek

Online-onderwijsexpert Open Universiteit start vanavond gratis live virtuele colleges over digitale didactiek.

De Open Universiteit (OU) wil graag docenten van andere onderwijsinstellingen helpen bij het online brengen van hun onderwijs tijdens de coronacrisis.

Veel kennis die de OU heeft op het gebied van online onderwijs, zal op een webpagina bijeen gebracht worden. Daarbij kan worden gedacht aan (wetenschappelijk onderbouwde) adviezen voor docenten van allerlei onderwijsniveaus die hun onderwijs online willen brengen, maar vooral praktische tips & tricks.

Vragen stellen tijdens de colleges is mogelijk en achteraf kunnen ze worden teruggekeken. Het eerste live college is dinsdagavond.

Het online college van 17 maart 2020 wordt verzorgd door onderwijsexperts Gino Camp en Tamara van Driel. Moderatoren bij elke virtuele klas zijn Marjan Nijkamp, universitair docent Gezondheidspsychologie, en Iwan Wopereis, onderwijskundige bij het Expertisecentrum onderwijs (ECO) van de OU.

Verder in deze week:

• Op 18 maart 2020 van 19.00 – 20.00 uur: Digitaal lesmateriaal maken, door dr. Eric Kluijfhout, hoofd advisering, training en productie bij het ECO van de OU, en drs. Willeke Kerstjens, onderwijskundige bij ECO .

• Op 19 maart 2020 van 19.00 – 20.00 uur: Begeleiden in online omgevingen, door drs. Wilfred Rubens, business developer en projectleider bij de OU en drs. Iwan Wopereis, als onderwijskundige verbonden aan ECO.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond