Deel dit artikel
-

Open Universiteit start eerste master Gegevensbescherming en privacyrecht

Per 1 september 2022 gaat bij de Open Universiteit de nieuwe master Gegevensbescherming en privacyrecht van start. Het is de eerste volledige academische master over gegevensbescherming en privacyrecht in de Nederlandse rechtspraktijk.

Op steeds meer plekken worden persoonsgegevens verwerkt en bewaard, dat brengt naast veel mogelijkheden ook risico’s met zich mee. Er is grote behoefte aan juristen met specialistische kennis van privacy en gegevensbescherming.

Inhoudelijk focust de master op privacy en gegevensbescherming in de Nederlandse rechtspraktijk. Aan de orde komen actuele privacyvraagstukken. Welke gegevens van klanten en medewerkers mogen bedrijven en organisaties bewaren en delen. Welke gegevens moeten ze beschermen?

Als expert in vernieuwend academisch afstandsonderwijs biedt de Open Universiteit de master Gegevensbescherming en privacyrecht in deeltijd aan. Naast digitaal onderwijs zijn er colleges op locatie waar studenten elkaar en hun docenten kunnen ontmoeten. Studenten bepalen hun eigen tempo en studeren waar en wanneer ze maar willen. Dat maakt de master goed te combineren met een baan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond