Deel dit artikel
-

Open Universiteit test Google Glass in het onderwijs

De Open Universiteit gaat onderzoeken hoe het Google Glass, en vergelijkbare systemen, kan gaan inzetten in het onderwijs. Daartoe zal een onderzoeksgroep speciale apps gaan bouwen.

Uit een eerste inventarisatie blijkt dat Glass en andere heads up-displays blijkt dat dit soort systemen geschikt voor docenten is om snel extra informatie op te zoeken tijdens de colleges. Ook in crisissituaties blijkt het nuttig om met een knik of brilvinger noodzakelijke informatie voor het netvlies te krijgen.

Universitair hoofddocent Marco Kalz: “We willen leerscenario’s maken die in de realiteit geïmplementeerd worden en authentieker zijn dan klassieke trainingen. Wij ontwikkelen met het programma ARLearn al zulke toepassingen voor de smartphone en hebben een prototype voor GoogleGlass gebouwd. We gaan nu onderzoeken hoe GoogleGlass kan worden gebruikt om deze leertaken of contextuele informatie te geven.’”

De Open Universiteit houdt vanaf volgende week woensdag met Kennisnet een aantal online masterclasses om de onderwijskundige mogelijkheden van Glass te demonstreren en bespreken.

Foto: University of Salford (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond