Deel dit artikel
-

OpenAI topman Sam Altman zocht financiering voor nieuwe bedrijven, ‘keert niet terug’

Sam Altman, de afgezette CEO van AI startup OpenAI, was bezig om miljarden op te halen voor een nieuwe chiponderneming. Naar verluidt keert hij niet terug bij OpenAI.

Altman was naar het Midden-Oosten gereisd om geld in te zamelen voor het project, dat de codenaam Tigris kreeg, zo melden ingewijden aan diverse media.

Altman was van plan om een AI-gericht chipbedrijf op te richten dat zou moeten concurreren met Nvidia, dat momenteel de markt voor kunstmatige intelligentie (AI)-taken domineert. Het bedrijf was nog niet formeel opgericht en de gesprekken bevonden zich nog in het beginstadium.

Altman was ook op zoek naar geld voor een AI-gericht hardwareapparaat dat hij samen met voormalig Apple-ontwerpchef Jony Ive heeft ontwikkeld.

Altman zou hebben  gesproken over deze ondernemingen met SoftBank Group, het Public Investment Fund (PIF) van Saoedi-Arabië, Mubadala Investment Company en anderen.

Het is niet duidelijk of Altman dit alles had gemeld aan het bestuur van OpenAI, dat hem verwijt niet transparant te hebben gecommuniceerd, zonder in details te treden.

Onder druk van grote aandeelhouders, waaronder Microsoft, zijn zondag de gesprekken hervat over de terugkeer van Altman, maar volgens The Verge hebben die gesprekken niets opgeleverd. Twitch CEO Emmett Shear zou zijn benoemd tot interim CEO in plaats van CTO Mira Murati.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond