Deel dit artikel
-

OpenAI vertienvoudigt internationaal team lobbyisten

Van drie naar nu 35 naar vijftig lobbyisten aan het einde van 2024. OpenAI brengt een legertje juristen en Public Affairs-specialisten in stelling om de grenzen te verdedigen van wat kan en wat mag.

OpenAI laat zien dat het realiseert dat het fors tegengas gaat krijgen uit samenlevingen over de hele wereld. Zijn technologie zal politieke en juridische vragen gaan opleveren en die zal het zo goed mogelijk in zijn eigen voordeel willen uitleggen.

Tegen de Financial Times zegt de onderneming van CEO Sam Altman dat het team met lobbyisten in rap tempo wordt uitgebreid.

De start-up van 1.200 man zal de leden van het PA-team verspreid over de continenten installeren: in België, het VK, Ierland, Frankrijk, Singapore, India, Brazilië en de VS.

In België richten ze zich waarschijnlijk op de Europese politieke instanties in Brussel, in Ierland omdat daar het Europese hoofdkantoor zit (zoals veel techbedrijven doen) en in Frankrijk mogelijk omdat dat land zich als de AI-hoofdstad van de EU profileert.

Het hoofd publieke zaken bij OpenAI is David Robinson, die tot voor kort het Witte Huis adviseerde over AI-beleid.

Eind 2023 had OpenAI twee lobbyisten in Europa. In 2024 hadden zij tot nu toe zes afspraken op hoog Europees niveau. Ter vergelijking: Google heeft er 31 en Facebook 41.

OpenAI realiseerde in 2023 een omzet van 3,4 miljard dollar, zo maakte het afgelopen nacht bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond