Deel dit artikel
-

OpenAI verzet zich tegen beschuldigingen New York Times over schending auteursrecht

De New York Times heeft OpenAI aangeklaagd voor het ongeautoriseerde gebruik van trainingsgegevens, maar nu verzet de ChatGPT-aanbieder zich tegen de beschuldigingen.

OpenAI beschuldigt de New York Times van het overtreden van de gebruiksvoorwaarden van ChatGPT, de AI tool die zich in een enorme populariteit mag verheugen.

De krant beschuldigt OpenAI ervan het auteursrecht te hebben geschonden door duizenden artikelen te gebruiken om de taalmodellen te trainen. De uitgever wil daarom een schadevergoeding.

De aanklacht van de Times tegen OpenAI omvat voorbeelden van hoe ChatGPT vrijwel dezelfde artikelen van de New York Times weergeeft. Maar OpenAI stelt dat prompts die leiden tot de weergave van integrale artikelen niet zijn toegestaan en behoren ze ook niet tot het normale gebruik. Veel van de door New York Times aangehaalde voorbeelden zijn ook helemaal niet meer reproduceerbaar, aldus OpenAI.

Naast de New York Times zijn er ook rechtszaken van verschillende auteurs tegen OpenAI, onder wie Sarah Silverman, George R.R. Martin en John Grisham.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond