Deel dit artikel
-

OpenTable komt naar Amsterdam

OpenTable gaat van start in Amsterdam. Het reserveringsplatform voor restaurants gaat daarmee de concurrentie aan met Iens (Couverts en SeatMe).

OpenTable verzorgt 22 miljoen dinerreserveringen per maand voor 42.000 restaurants in meer dan twintig landen. Het bedrijf is onderdeel van The Priceline Group, waartoe ook Booking.com behoort. Er is een onderlinge samenwerking – wie de site van Booking.com bezoekt en klikt op het tabje restaurants, wordt doorgeleid naar de site van OpenTable.

Volgens OpenTable is het bereik onder reizigers een van de belangrijkste redenen voor restauranteigenaren om zich aan te sluiten bij het platform. Daarnaast biedt OpenTable de tools ‘Guestcenter’ en ‘Connect’. Guestcenter verzorgt rapportages en analyses zodat restaurants effectiever kunnen plannen. Connect is de basic variant hiervan, die is gericht op het verwerken van reserveringen en eenvoudige rapportages hierover.

Meer dan honderd restaurants in Amsterdam zijn te vinden op de OpenTable-website en in de app, waaronder Restaurant Bleu (Okura Hotel) en Chez Georges. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van dit aanbod.

Concurrent Iens is eigenaar van SeatMe en Couverts. De restaurantrecensiesite is onderdeel van TripAdvisor, dat ook het internationale restaurantplatform The Fork in de gelederen heeft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond