Deel dit artikel
-

Opkoper van Amazon-shops haalt 150 miljoen op

Het Berlijnse bedrijf Branded haalt 150 miljoen dollar op om daarmee snelgroeiende, winstgevende Amazon-shops over te nemen.

Branded zelf is ook nog maar een start-up, want werd in het najaar van 2020 opgericht. In dat halve jaar zat directeur Pierre Poignant allesbehalve stil. Hij deed twintig overnames en haalde 150 miljoen dollar (124 miljoen euro) op bij grote geldschieters.

De investeerders van de Fransman zijn de fondsen Target Global, Declaration Partners, Kreos Capital en Tiger Global en informals zoals Zynga-oprichter Mark Pincus en de oprichter van Shutterstock Jon Oringer.

Tegen de zakenkrant Handelsblad zegt Poignant dat de overgenomen Amazon-shops een gezamenlijke omzet van 150 miljoen euro hebben.

Bij de selectie van overnamekandidaten is Branded duidelijk in wat het zoekt: een winstgevende merkwinkel die handelt op Amazon.

Winkels hoeven niet te wachten totdat ze gescout worden. Ze kunnen zich ook actief melden bij Branded. Binnen 48 uur zal een medewerker een eerste analyse van de onderneming hebben gedaan. Als dat interessant genoeg is, zal binnen twee à vier weken een grondige financiële analyse worden gedaan. Als dat tot een voorstel leidt, kan de overname binnen twee dagen zijn afgerond. Vervolgens bemoeit het team van Branded zich actief met de optimalisatie van de shop, wat binnen vier maanden tot meetbaar financieel resultaat (meer verkopen en winst) moet leiden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond