Deel dit artikel
-

Opkoper elektronica reBuy gaat vérkopen

De Duitse opkoper van oude elektronica reBuy gaat vanaf volgend jaar in Nederland ook opgepoetste artikelen weer verkopen.

Die nieuwe activiteit is in Duitsland al lang praktijk, maar betekent in Nederland de volgende fase op het uitgestippelde groeipad.

In een interview met Internetworld.de vertelt verkoopdirecteur Wolfgang Röbig dat hij vanaf 2017 in Nederland en Frankrijk niet enkel gaat opkopen, maar ook verkopen. Het betreft ‘refurbished’ artikelen als telefoons, tablets, spelcomputers, camera’s, koptelefoons en horloges.

Net als in Duitsland zal reBuy zijn handelswaar gaan verkopen via marktplaatsen als Amazon en eBay. Wellicht laat zich dat in Nederland vertalen naar Cooblue, bol.com en Marktplaats, omdat dat hier de grootste marktplaatsen zijn. De meeste verkopen op de thuismarkt worden echt gerealiseerd via de eigen website.

Over het jaar 2015 noteerde Röbigs werkgever een omzet van zeventig miljoen euro, toen een plus van 27 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

In het tienduizend vierkante meter grote magazijn in Berlijn liggen 2,5 miljoen producten. Er komen en gaan er dagelijks honderdduizend.

Nog groter dan reBuy in Duitsland is momox. Dat noteerde in 2015 een omzet van 118 miljoen euro. Dat is echter niet actief in Nederland, wel in Engeland en Frankrijk.

Foto: Chloe Media (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jaap Wildschut

Autoradio navigatie met bleutooth Huyndai IX20 ook geschikt voor Kia
Inbouwframe voor de radio in Hyundai IX 20.
geen microfoon.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond