Deel dit artikel
-

Opleiders pakken tekort ICT’ers aan

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) ontwikkelt in samenwerking met ROC van Amsterdam en de BIT Academy een nieuwe Associate Degree (AD): Software Engineering. De Gemeente Amsterdam kent een subsidie van 200.000 toe aan het onderwijsproject.

De vraag naar goede ICT’ers is enorm, maar er zijn te weinig afgestudeerde ICT-studenten van hoog niveau die de arbeidsmarkt daadwerkelijk betreden. Terwijl de praktijk zich razendsnel ontwikkelt, blijft het curriculum binnen het hbo-onderwijs achter. In reactie op dit kwantitatieve en kwalitatieve tekort ontwikkelen de HvA, ROC van Amsterdam en de BIT Academy daarom de AD Software Engineering.

De nieuwe AD is onderdeel van een doorlopende leerlijn met BIT Academy: een initiatief van twee voormalig HvA-studenten die een dringende behoefte aan vernieuwde onderwijsvormen signaleerden. Samen met ROC Amsterdam en ROC Flevoland hebben zij een driejarige erkende Mbo-opleiding opgezet die studenten opleidt tot onder andere software-engineer, UX-designer of een ander beroep van de toekomst.

Studenten die deze opleiding succesvol hebben afgerond, kunnen vervolgens doorstromen naar de nieuwe Software Engineering AD. Bovendien is het onderwijs binnen de AD net zo praktijk gestuurd en afwisselend als tijdens de Bit Academy. Zo ontstaat er een doorlopende leerlijn waarbij de onderdelen naadloos op elkaar aansluiten, met als doel de uitval te verkleinen. Gemeente Amsterdam juicht deze nieuwe manier van samenwerken tussen het mbo, hbo en private partijen van harte toe. Met het toekennen van deze subsidie, wil zij stimuleren dat de vraag naar kwalitatief ICT-personeel en het aanbod beter op elkaar gaan aansluiten.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Slechte zaak al die private bemoeienis in het IT onderwijs. Die kids leren nergens meer onafhankelijk denken, om nog maar te zwijgen over ergens een vleugje academisch denken. Als je ze een ding moet leren is het omgaan met function-creep, en daar zelf-kritisch naar te blijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond