Deel dit artikel
-

Opnieuw drie overnames voor Nederlandse opkoper webshops

De Nederlandse opkoper van webshops Dwarfs versnelt zijn groei met drie overnames. Eerder dan gepland up zet de start-up zijn volgende financieringstraject in, een proces waarmee het ruim 150 miljoen euro wil ophalen.

Zojuist maakte Dwarfs bekend dat het Gadgy, Vita5 en Snoozle heeft overgenomen. Dat zijn twee webwinkels en een distributeur. Het totaal aantal overnames komt daarmee op acht. De nieuwelingen brengen een gezamenlijke bruto omzet met zich mee van 24 miljoen euro. Dat zet de eigenaar op koers voor een jaaromzet van 36 miljoen euro, drie keer meer dan de directie begin 2021 verwachtte.

Om de groeiplannen vorm te geven, trok de start-up vorige maand dertig miljoen schuldfinanciering aan. Met de huidige transacties in de investeringshorizon te klein en wordt de Series B-financieringsronde, voorzien voor najaar 2022, in gang gezet. De directie wil tussen de 150 en 175 miljoen euro ophalen bij Engelse en Amerikaanse geldschieters in ruil voor aandelen en schuldpapier.

Een van de investeerders in de eerste rond was Harlan Capital Partners, ook mede-eigenaar van de Amerikaanse opkoper Thras.io.

Dwarfs is in Nederland de enige opkoper van webwinkels, marktplaatshandelaren en e-commercemerken. In Duitsland en op de Engelstalige markt zijn al langer verscheidene partijen actief. Met honderden miljoenen euro’s venture capital kopen zij doorgaans veelverkopers op Amazon en smeden die losse bedrijven aan de achterkant samen. De bedrijven delen uitgaven in zaken als inkoop, vervoer, marketing en financiering. De eigenaar realiseert marges met efficiënt opereren achter de schermen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond