Deel dit artikel
-

Opnieuw record aan DDoS aanvallen eerste halfjaar van 2021

Het aantal DDoS-aanvallen heeft in de eerste helft van 2021 opnieuw een hoogtepunt bereikt. In de eerste helft van 2021 werden er 33 procent meer aanvallen geconstateerd vergeleken met het record uit het eerste half jaar van 2020, zo blijkt uit een nieuw analyse van het Link11 Security Operations Centre (LSOC).

De aanvallen richtten zich vooral om vaccinatieplatforms, portaalsites voor e-learning en IT-infrastructuur voor mobiel werken in thuiskantoren. In veel gevallen werden hostingproviders en internetaanbieders aangevallen.

De maximale bandbreedte van de aanvallen bedroeg 555 Gbps. De toename van de aanvalsbandbreedte is het afgelopen half jaar gestegen met ruim 37 procent vergeleken met de eerste helft van 2020. Er werden het afgelopen half jaar 28 grootschalige DDoS aanvallen met meer dan 100 Gbps geregistreerd.

Sinds begin 2021 is er steeds vaker sprake van DDoS-ransomware. Afpersingsmails met wisselende afzenders, zoals Fancy Bear, Lazarus Group of Fancy Lazarus, zijn steeds vaker gericht op bedrijven. De cybercriminelen eisen losgeld afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de bedrijfstak van de slachtoffers. In feite worden momenteel bedrijven uit zeer uiteenlopende sectoren (waaronder financiën, e-handel, media en logistiek) getroffen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond