Deel dit artikel
-

Oppasbron.nl naar Sitly

Oppasbron.nl, waar zich tot nu toe 130.000 oppassers en ouders hebben ingeschreven, is overgenomen door Sitly.nl. Sitly telde zelf al ruim 300.000 leden in Nederland en bouwt met de overname naar eigen zeggen de marktleiderspositie verder uit.

In Nederland is het heel normaal geworden om je oppas, gastouder of oppasgezin online te vinden. Het is inmiddels een gebruikelijk alternatief voor de traditionele kinderopvang.

Door de invoering van de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) zijn de kwaliteitseisen binnen de reguliere kinderopvang echter flink aangescherpt. Hierdoor staan er meer verzorgers op een groep kinderen. Het tekort aan personeel en de hierdoor oplopende wachtlijsten bij kinderdagverblijven leidt tot een verschuiving naar online alternatieven, waar ouders oppassers en gastouders in hun buurt kunnen vinden.

Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa wordt het steeds normaler om je oppas, gastouder of oppaswerk online te vinden. Sinds twee jaar is Sitly ook in Latijns-Amerika actief.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond