Deel dit artikel
-

Oprichter Dropcam heeft spijt van verkoop aan Google

Greg Duffy, oprichter van Dropcam, had zijn bedrijf nooit aan Googles Nest moeten verkopen. Geërgerd reageerde Duffy deze week op uitspraken van Nest CEO Tony Fadell. Die vertelde in een interview dat hij niet erg onder de indruk was van de capaciteiten van het Dropcam team. Een groot deel van hen is ontslagen.

Duffy vindt de opmerkingen ‘beledigend’. Temeer daar Dropcam, fabrikant van beveiligingscamera’s, ten tijde van de overname een topjaar achter de rug had. Duffy verkocht Dropcam in 2014 voor 555 miljoen dollar aan Nest. Daar heeft hij naar eigen zeggen nu vreselijke spijt van.

CEO Fadell wilde Dropcam aanvankelijk niet eens hebben, maar hij zou zijn overgehaald door Google CEO Larry Page. Veel Dropcam werknemers zijn sindsdien ‘hevig teleurgesteld’ in Google. Duffy, die Google een jaar geleden verliet: ‘Ik kan de omzet van Dropcam niet bekend maken, maar we doen het beter dan Nest zelf.’

Het rommelt de laatste tijd nogal bij Google. Zo heeft moederbedrijf Alphabet zijn robotdivisie Boston Dynamics alweer in de etalage gezet. Net als bij Motorola lijkt Google (Alphabet) snel uitgekeken op aankopen. Als mogelijke kopers voor Boston Dynamics worden Toyota-divisie Toyota Research Institute en Amazon genoemd.

Daarnaast is er sprake van leegloop bij gezondheidsdochter Verily, voornamelijk vanwege het omstreden leiderschap van CEO Andrew Conrad.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond