Deel dit artikel
-

Oprichter Layar start Google Glass-bedrijf

Het nieuwe bedrijf van Raimo van der Klein, GLASSEFFECT, richt zich puur op het ontwerp en de ontwikkeling van contextgestuurde diensten voor Google Glass.

“Slechts een keer eerder kwam ik een technologie tegen die volgens mij zoveel heeft op de wereld. De eerste keer was toen ik, jaren geleden al weer, met mobiel internet ging werken bij Nokia. Google Glass is de tweede keer dat ik zoiets tegenkom”, aldus Raimo van der Klein.

Het moment van lanceren is wellicht precies het juiste moment aangezien Google eerder deze week de Glass Developer Kit (GDK) heeft gelanceerd. Externe ontwikkelaars kunnen daarmee zelf apps en diensten gaan ontwikkelen voor op de internetbril.

GLASSEFFECT wordt vermoedelijk een initiatief van lange adem. Glassbrillen zijn nog amper in omloop en er is maar één model om uit te kiezen. Dat is, zeker voor brildragers, geen serieuze optie. Van der Klein vermoedt dat montuur- en glasfabrikanten begin volgend jaar de eerste Glasscompatibele spullen op de markt brengen.

“Ik ben van nature een productontwikkelaar en ga bedrijven helpen om diensten te ontwikkelen voor de consument en medewerkers. Bij die laatste groep is sneller een business case te maken. Het is duidelijk dat er kostenbesparingen mogelijk zijn. Je maakt mensen de handen vrij. Denk aan order pickers in magazijnen, ambulancepersoneel, baliemedewerkers bij hotels en winkelpersoneel.”

“Google is voorzichtiger met de uitrol van het Glassplatform dan met Android. Niet iedereen mag er nog apps voor maken, omdat ze nog niet weten waar de waarde van het platform precies ligt. Glass is echter al zo’n goed platform dat Google een enorme voorsprong heeft op anderen. Ze zijn er nog zeker zeven jaar zoet mee om het platform goed in te richten.”

“Met Glass knijpt Google het internet dicht. Je ziet niets, enkel wanneer het contextueel relevant is.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Sander

Cool! Pionieren rulez!

Jeroen Bos

Hi Raimo, Zoals altijd loop jij voorop. Als je gaat brainstormen wat je hier allemaal mee kunt, dan komt er geen einde aan. Ik zie straks ook veel mogelijkheden voor retailers. Ik blijf je project volgen.

Veel succes!

Groet,
Jeroen

Pieter

Hmm… goed voor hun, maar oneerlijk voor de andere developers aangezien bijna niemand (nog) toegang heeft tot het product. Zo kun je wel een lekkere voorsprong opbouwen ten opzichte van de rest. -.-

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond