Deel dit artikel
-

Oprichter Priceline start nieuwe zakenreisonderneming

Jay Walker, de oprichter van Priceline, heeft een nieuw reisbedrijf opgericht: Upside.com. Hiermee richt hij zich op zakenreizigers uit het midden- en kleinbedrijf. Als zij boeken via Upside, profiteert de werkgever van lagere prijzen en krijgt de werknemer een tegoedbon.

Walker kondigde zijn plan in juni vorig jaar aan en nu is de beta versie live. Upside.com belooft (vooralsnog Amerikaanse) bedrijven besparingen van 10 tot 15 procent op de laagste gepubliceerde tarieven van zowel luchtvaartmaatschappijen als hotels. Reizigers krijgen als beloning hiervoor cadeaukaarten van 100 tot 200 dollar, die bijvoorbeeld bij Amazon kunnen worden ingeleverd. Voorwaarde is wel dat de reiziger zijn vliegticket en accommodatie in één boeking regelt en niet apart.

Wie een zoekopdracht invult, krijgt de top-6 vluchtkeuzes en de top-6 hotelkeuzes te zien die – indien samen aangeschaft – de werkgever geld bespaart. Wanneer de reiziger zijn reis heeft samengesteld toont Upside.com automatisch alternatieven die nog goedkoper zijn en dus een cadeaukaart met een hoger bedrag opleveren. Daarnaast krijgt de medewerker ook gewoon zijn frequent flyer mijlen en hotelpunten, als hij lid is van dergelijke spaarprogramma’s.

Upside.com heeft prijsafspraken gemaakt met 1200 hotels. Voor hotels is het interessant om als onderdeel van een pakket te worden aangeboden, omdat de combinatie vlucht en hotel minder vaak annuleringen oplevert.

De initiële investering in Upside.com bedraagt 50 miljoen dollar. De Nederlandse ondernemer John Fentener van Vlissingen heeft met zijn BCD Holding een belang van 6 procent in het bedrijf genomen, zo heeft hij laten weten aan het vakblad Zakenreis. “Wij zijn operating partner en zorgen ervoor dat ons call center in Salt Lake City klaar is voor de nodige ondersteuning. Upside heeft contracten afgesloten met Sabre en Expedia om toegang te hebben tot alle informatie over vluchten en hotels. De verwachting is dat de omzet het eerste jaar al boven een miljard dollar uitstijgt,” aldus Fentener van Vlissingen in het interview.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond