Deel dit artikel
-

Oprichter Second Life terug als adviseur

Philip Rosedale, oprichter van Second Life, keert terug naar het bedrijf dat hij in 1999 oprichtte, maar nu als adviseur. Het was een van de eerste metaverse bedrijven ooit, maar is ondanks de hype nooit echt van de grond gekomen.

Rosedale leidt al enige tijd High Fidelity, het ruimtelijke audiobedrijf dat hij in 2013 mede oprichtte en is nog altijd investeerder in Linden Lab, het bedrijf achter Second Life.

‘Niemand is zozeer in de buurt gekomen van het bouwen van een virtuele wereld als Second Life,’ aldus Rosedale in een persbericht.

Linden Lab kondigde een aantal jaren terug een nieuwe virtuele wereld aan onder de naam Project Sansar. Sansar zou specifiek worden ontwikkeld voor VR-headsets zoals de Oculus Rift.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Hoe kun je een bedrijf dat al 22 jaar draait “niet van de grond gekomen” noemen? OK, de grote organisaties zijn al lang en breed vertrokken, maar in de fantasy/roleplay hoek is het nog steeds veel gebruikt. Virtueel Amsterdam bestaat trouwens ook nog altijd. Beetje focus op de Wallen, maar goed, het draait nog altijd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond