Deel dit artikel
-

Oprichter vertrekt bij Media Distillery

Een van de twee oprichters van technologiebedrijf Media Distillery, Joost de Wit, verlaat het bedrijf. Hij ziet geen rol meer voor zichzelf in de volgende groeifase van de onderneming.

In een geschreven toelichting zegt hij: “Mijn voornaamste interesses liggen bij innoveren, bootstrappen en het ontwikkelen van innovatieve algoritmen tot volwaardige producten. Om de groeiende klantenkring van Media Distillery te kunnen faciliteren, komt de focus van het bedrijf steeds meer op efficiencyslagen en uitgekiende schaalvergroting te liggen.”

Compagnon Geert Vos, met wie hij de onderneming in 2014 startte, blijft wel actief. De Wit verlaat de positie van Chief Product Officer en blijft enkel als adviseur en aandeelhouder betrokken.

De algehele leiding is in handen van Roland Sars, erbij gekomen in 2016. In dat jaar haalde Media Distillery ook een kleine externe investering op van zes ton bij Peak Capital en Vortex. Vorig jaar kreeg de onderneming een verdere impuls met een Europese subsidie van 1,4 miljoen.

Het bedrijf uit Amsterdam ontwikkelde technologie waarmee mediabedrijven, merken en communicatiebureaus massamedia als radio en televisie woord voor woord kunnen scannen op voor hen relevante uitingen.

Foto: snippyhollow (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond