Deel dit artikel
-

Oprichters Buienradar beginnen nieuwe weersite

Met de oprichting van Weerslag.nl gaan de oprichters de concurrentie aan met Buienradar.nl, de site die ze drie jaar geleden aan RTL verkochten.

Weerslag.nl doet hetzelfde als het geesteskind van Edwin Rijkaart, maar dan beter. Net als zijn voorganger laat hij zien hoe het weer boven Nederland zich ontwikkelt en of en hoe zwaar het het gaat regenen. Het verschil: meer en betere metingen.

“In Nederland staan twee radars. Net over de grenzen staan er nog veel meer. Met in totaal veertig radars maken we een nieuw neerslagbeeld. Het resultaat is een scherpere radar met een groter bereik die we vaker kunnen laten updaten. Daarbij maken we tevens gebruik van een nieuwe vorm van neerslag detectie via een weersatelliet. Al deze bronnen bij elkaar vormen een beter beeld”, aldus Rijkaart.

De nieuwe radar is technisch in staat om iedere minuut weermetingen te verrichten en die data in de kaart te verwerken.

 

Na de verkoop van Buienradar.nl in maart 2011 is het team erachter doorgegaan met zijn niet-Nederlandse sites. Met RTL spraken ze immers af gedurende drie jaar niets op de Nederlandse markt te doen. De focus kwam daarmee tijdelijk op Duitsland en Engeland te liggen. De weersverwachtingen van Meteox, het bedrijf achter de regenkaarten, hebben aparte landensites in in heel West- en Noord-Europa.

In België is Rijkaart actief met Weerslag.be.

RTL gebruikt Buienradar voornamelijk om reclame op te verkopen vanwege het grote bereik van de dienst.

Foto: Fuzzy Images (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

C. Valli

Geen concurrentiebeding? Oh wacht 3 jaar, domme zet van RTL… Kan ze geld gaan kosten

Kees

@ c.Valli, kun jij niet eens wat zinnigs vertellen, heb idee dat je alleen maar doet voor je website te posten. Je posts dragen echt niks bij.

@C. Valli

Hahaha denk je nu slim te zijn om overal een linkje te plaatsen? Wake up..het zijn NO FOLLOW linkjes dus je hebt er geen reet aan.

Peter

One trick pony, een verbeterde buienradar

Sander

Dit soort comment spam kan je aangeven bij Google: http://goo.gl/linkspam

Gooien ze zijn site meteen uit de index.

C. Valli

spijtig dat het als spam wordt gezien, misschien idee om de optie website vermelden te verwijderen. Zal geen url link vermelden, als men dat gelijk als spam ziet..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond