Deel dit artikel
-

Oprichters Layar beginnen nieuw bedrijf

De oprichters van Layar, Raimo van der Klein en Maarten Lens-FitzGerald, zijn een nieuw bedrijf begonnen. Met Teamily helpen ze projectteams vormen en zich organisch evolueren richting een succesvolle afronding.

“Een project hoeft van begin tot einde niet een en dezelfde projectmanager te hebben. Wij zeggen dat er per fase een ander leider het best geschikt kan zijn. Teamily is onze nieuwe online dienst die per fase de leider erbij zoekt”, zo legt Raimo van der Klein kort zijn nieuwe bedrijf uit.

Relaties en belangstellenden zullen niet helemaal verrast zijn dat dit concept de basis voor de nieuwe onderneming vormt. Van der Klein en Lens-FitzGerald sleutelen zeker sinds begin 2015 al aan het idee en de zakelijke vorm ervan. Toen gebeurde dat echter nog onder de naam Clock.

Het team bestaat verder nog uit de compagnons Gawin Dapper en Matthijs Draijer.

Met dit product denken de ondernemers een internationale groep van potentiële gebruikers van tientallen miljoenen aan te spreken. “Wie het gebruikt, kan enorm variëren. Je ziet overal wel teams ontstaan. Van innovatieteams bij corporates, accelerators en teams die een nieuw bedrijf beginnen. Algemeen gesproken zie je steeds meer mensen vaker in teams werken.”

Belangstellenden kunnen de dienst gratis uitproberen met één projectteam. Wie meer teams wil activeren, moet eerst de portemonnee trekken voor een licentie.

Resultaten kan Van der Klein nog niet echt delen. Het concept en de interface zijn goed doordacht, dit is de geheime saus, maar de vlieguren moeten nog gemaakt worden.

Zijn uitleg over de werking is simpel. “Een profiel is aangemaakt na het beantwoorden van vier vragen. De antwoorden geven inzicht hoe diegene staat ten opzichte van de verschillende universele project stadia. Dit is te zien in een overzichtelijke diagram. Wanneer het team aan boord is, wordt het stadium waarin het project zich begeeft, bepaald door middel van vragen over het project.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond