Oproep: Onderzoek voor Emerce

VNU Business Publications, de nieuwe eigenaar van Emerce, is een online onderzoek gestart onder de lezers van Emerce. Op de site Emercelives.nl kan de enquête ingevuld worden. Kosten in tijd: ongeveer vijf minuten.
Via het onderzoek wil VNU BP inzicht krijgen in de mediaconsumptie van Emerce-lezers en het gebruik van de diverse communicatiemiddelen van Emerce, zoals blad, site, e-mailnieuwsbrief, sms en congres (Emerce Industry Day). Het onderzoek bestaat uit meerkeuzevragen, het invullen neemt ongeveer vijf minuten in beslag.
Lezers wordt ook gevraagd naar de beste manier om Emerce voort te zetten. De inzender van het beste idee wint een digitale camera. Ten slotte is er aan Emercelives.nl ook een poll verbonden rond de vraag of Emerce leeft, ja/nee.
De intellectuele eigendomsrechten van Emerce, waaronder de domeinnaam en de merknaam, zijn vorige week gekocht door VNU BP nadat Emerce eind juli failliet werd verklaard.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
22 Reacties
Geengeld
Vraag halverwege de enquete: voor welke vorm van uitgave van emerce wilt u betalen? Voor geen enkele! Maar die antwoordmogelijkheid staat er niet bij… Je kan alleen met de enquete verder als je aangeeft te willen betalen voor emerce. Dat houdt dus in dat respondenten of aangeven te willen betalen terwijl ze dat eigenlijk niet van plan zijn of de enquete afbreken. Ik zou op de uitkomsten maar niet al te veel business plannen baseren…
henk
Laat VNU BP de vragen wel helder stellen: wat wordt de oplage waarvoor ik jaarlijks ga betalen als het om het tijdschrift gaat en hoeveel congressen worden er jaarlijks georganiseerd?
harry
Als ik in het onderzoek zie met welke 'vakbladen' Emerce concurreert, vrees ik dat VNU BP nog geen idee heeft van de markt waarin deze titel actief is. Elsevier… een vakblad? Zijn die vragen opgesteld door een stageair?
geengeld
Aha, ik zie dat naar aanleiding van mijn vorige opmerking het onderzoek is aangepast. dank voor de snelle actie.
rudy
Wat wilt u voor een tijdschrift betalen: Euro 24,00. Maar ze vragen niet wat ik daarvoor verwacht. Voor 24 euro per jaar verwacht ik 6 x een Emerce door de brievenbus. Ik wil er nog wel meer voor betalen, maar dan verwacht ik minder gesponsorde artikelen. Vergelijk het met de adformatie: of ik krijg hem gratis (zoals nu) en dan maakt het me niet uit dat het langzaam afzakt tot hét roddelblad van communicatief Nederland of ik ga er voor betalen en dan verwacht ik een kwalitatief inhoudelijk magazine. Waar ik me verder altijd aan gestoord heb is het feit dat ik keurig mijn abo betaalde (zakelijk, voor twee vestigingen), maar dat ik hem overal gratis tegenkwam. Ook bij collega's. Een tip dus aan VNU: iedereen betalen of niemand. Uit ervaring kan ik je vertellen dat je er toch wel een vreemd gevoel bij hebt wanneer je de acceptgiro weer accepteert…. Verder wens ik Anton en Jasper 'all the best'. Rudy — Redactie Emerce: In bovenstaande reactie wordt verondersteld dat in Emerce Magazine gesponsorde artikelen zijn opgenomen. Dit is echter niet het geval, Emerce plaatst geen gesponsorde bijdragen. Advertorials (advertenties in de vorm van een artikel) zijn geplaatst voorzien van de aanduiding 'advertentie'. Jasper HoutmanRedacteur Emerce
nicole
In geval van betalen voor internetdiensten (tijdschrift emerce-online of e-mail diensten), zal een echte internetgebruiker gaan zoeken naar een alternatief platform op internet, welke altijd wel weer ergens blijkt op te duiken. Ik begrijp dat er een wens is online diensten commercieel rendabel te maken, maar ook denk ik dat het zo niet helemaal werkt vanuit de gebruiker gezien.
Kasper Katje
Online diensten zijn met gemak zonder betaling door bezoekers/lezers commercieel rendabel te houden en al helemaal als je het ziet als een aanvullende service. Het verhaal wordt iets anders wanneer je extra diensten zou leveren op een secure en betaald gedeelte van een site. Hierbij denk ik bijv. aan resultaten van een marktonderzoek. Voor het blad ben ik uiteraard bereid te betalen omdat ik dan iets tastbaars in handen heb.
Jan Gerritsen
Beste Kasper, "Online diensten zijn met gemak zonder betaling door bezoekers/lezers commercieel rendabel te houden en al helemaal als je het ziet als een aanvullende service." Hoe dan? Laat het ons horen! Ik ben erg benieuwd hoe je diensten gemakkelijk rendabel houdt zonder betaling door bezoekers ed. … Met mij nog vele anderen… Jan
Zentbeer
Kasper, Ik sluit mij bij Jan aan, vertel ons meer! Ik geloof namelijk niet dat er zoveel manieren zijn. In veel gevallen zullen bezoekers toch moeten gaan betalen wil je voorkomen dat je verliesgevend wordt op het online-deel. Ik denk niet dat je een gezond businessmodel hebt als je site volledig moet worden gefinancierd uit je offline verkoop. Advertenties kunnen dan misschien bijtrekken maar zijn volgens mij ook geen optie. Veel meer briljante ideeen kan ik niet bedenken dus laat ze eens horen?
Hans
Jan en Zentbeer, Met het risico volledig naast Karpers plank te slaan, deze overweging: jullie gaan er van uit dat verlieslatendheid van het online deel voorkomen moet worden… rare preoccupatie als je bedenkt welke bedrijfsfuncties wel niet allemaal verlieslatend zijn, maar tevens de sleutel zijn van het succes voor de onderneming als geheel. E-business mag soms verlieslatend zijn, business kan vaak niet zonder. Tijd voor weer een paradigm shift… Gr.,Hans.
Charel
Geld vragen voor toegang tot de content van Emerce lijkt mij heel erg moeilijk. Naar mijn mening komen heel veel mensen (zoals ik) niet alleen op de site voor de artikelen, maar juist voor de verschillende meningen over een dergelijk artikel. Op het moment dat je de content betaald maakt, zal het aantal lezers dalen, hiermee ook het aantal reacties. De reacties zijn naar mijn mening (icm. de artikelen) de kracht van emerce.
Jan Gerritsen
Beste Hans, Veel mooie woorden maar er wordt beweerd dat online diensten makkelijk rendabel te maken zijn. Ik ben benieuwd naar het hoe en wat en hoef niet te horen dat we juist de verliesgevend voor lief moeten nemen: immers, het is makkelijk rendabel te maken…. Welke shift wil je maken?
Freeman
Ik ben het met Hans eens: Een bedrijf is de som der delen en de wisselwerking tussen de delen is (of zou moeten zijn) winstgevend. Zoals ik ooit heb geleerd hoe economen rekenen 1 + 1 = 3. Ik hekel ook de zogenaamde rationele koele berekeningen die alleen maar naar de zichtbare zaken van een bedrijf kijken. Natuurlijk kun je een gezichtspunt innemen waarbij er een offline versie en een online versie hebt van de emerce, dus twee aparte onderdelen. Kijk naar de revenuen die elk genereren en kom tot de slotsom dat online wellicht verliesgevend is op zichzelf. Je kunt ook het gezichtspunt nemen van merkbekendheid. Emerce is een merk en begrip in internetland. Ik toets dagelijks http://www.emerce.nl in om te kijken welk nieuws er vandaag is en of er nog nieuwe reacties bij zijn gekomen. Ik denk met mij velen. Hoeveel sites zouden niet een moord doen voor zoveel traffic? Het mooie van een website is, is dat je een bezoeker actief met je product kunt laten kennis maken. Waar merken als Coca cola en Heineken vele miljoenen besteden aan het versterken van hun merk (en hoeveel traffic krijgen zij nu eigenlijk op hun respectievelijke websites?) Mijns inziens zou je de website moeten zien als een middel om de verkoop van het tijdschrift te bevorderen. Je kunt ook denken aan een afgeschermd deel met extra services en/of kortingen op andere activiteiten. Wat ik persoonlijk graag zou zien is dat het tijdschrift daadwerkelijk diepgaande artikelen biedt, die zeker zo'n 7 tot 10 pagina's beslaan. Die lees ik toch meestal niet online. De wat meer oppervlakkige zaken en korte artikelen zijn besteed aan de online versie. Daarnaast kan de website je ook 'lekker maken' voor datgene dat in de nieuwe editie staat zonder alles weg te geven. Ik ben ben bereid om voor kundige analyses die behoorlijk diepgravend zijn best abonnementsgeld te betalen.
Hans
Beste Jan, Online diensten ZIJN ook makkelijk rendabel te maken, mits slim doordacht en niet verkokerd bekeken. Je wilt weten hoe? Door je te richten op kapitalisatie van e-business tools en door deze uit te lijnen met de business strategie: [1] je klantpartnerschap (hoeveel is een versterking van de relatie waard door de inzet van internettechnieken en waaruit blijkt dat concreet: dat bepaalt je investering, waarbij overigens complete CRM-toestanden vaak niet meer tegen de baten opwegen),[2] je productleiderschap (hoeveel neemt de intrinsieke waarde van je verkoopbare producten toe door de inzet van internettechnieken en welke omzet- en winstverwachtingen heb je daarbij: dat bepaalt je investering, waarbij "e-" op zich meestal alleen gebakken lucht blijft, en die is nou eenmaal tegenwoordig niet meer verkoopbaar), en[3] je kostleiderschap (hoeveel financiele efficiencywinst kun je behalen door bepaalde (data-, kennis-, transactie-, business-) processen te automatiseren met behulp van internettechnieken: dat bepaalt je investering, waarbij een integrale web-migratie van alle processen overigens vrijwel nooit rendabel is). Welke shift ik wil maken? Online dienstverlening is absoluut rendabel te maken; sterker nog: slimme e-business is een conditio sine qua non voor een sterke concurrentiepositie. Gr.,Hans.
Donders
Hans, ik heb die drie rendementsaspecten van jou eens toegepast op het huidige Emerce, want daar gaat het hier toch om. 1] Klantpartnerschap: deze uitgave legt op klantniveau geen verband tussen online en offline activiteiten. Emerce weet niet of zijn abonnees de site bezoeken en wat zij daar doen. Het is goed mogelijk dat blad, site en congres compleet verschillende gebruikers hebben. Er zijn indirecte indicaties dat on/offline elkaar versterken, maar er wordt weinig geregistreerd en gemeten. Er bestaan zelfs geen cc-verklaringen. Toch zit daar een goed potentieel, want Emerce heeft een behoorlijk loyale lezerskern, zo is de laatste weken wel gebleken. 2] Productleiderschap: daar was misschien vijf jaar geleden even sprake van. Nu meer gespecialiseerde media omvallen, krijgt Emerce weer het productleiderschap in de schoot geworpen, maar dat is helaas niet dankzij innovatie. Er wordt amper geëxperimenteerd met nieuwe publishing-modellen, en de relatie met lezers is al jaren niet veranderd. Ook hier moet een inhaalslag gemaakt worden, maar VNU is daar misschien wel de juiste omgeving voor. 3] Kostleiderschap: het revenu-model van Emerce steunt zwaar op adverteerders die betalen voor het blad. Misschien dat daarom klantleiderschap en productleiderschap de laatste jaren wat naar de achtergrond geschoven zijn, want reclamegeld is easy money in een hoogconjunctuur. Toen die inkomsten terugliepen, bespaarde Emerce geld door papieren frequentie te verlagen en mensen te ontslaan. Inzet van internet voor kostenbesparing vergt een goeie analyse van de wisselwerking tussen blad en site. Welke informatie past beter op het web dan op (duur) papier, en hoe interesseer je adverteerders om dezelfde afweging te maken? Nou ben ik weleens benieuwd naar suggesties om de genoemde klantpartnerschap, productleiderschap en kostleiderschap te verbeteren. Doe eens een voorzetje Hans, daar heeft VNU een fototoestel voor over… 🙂
Jan Gerritsen
Hans, Klinkt goed de algemene wegwijzers naar winstrealisatie. Ik vroeg om concrete voorbeelden en krijg blabla… WAAR IS DAT MAKKELIJKE CONCEPT WAARMEE IK EEN DIENST HEEL EENVOUDIG RENDABEL KRIJG?
Kasper Katje
Ik heb VNU al lang getipt over deze simpele doch doeltreffende mogelijkheden en dan ook geheel gericht op de Emerce site want er zijn natuurlijk plenty mogelijkheden. Het is ook maar net wat je als bedrijf aan kapitaal in een site pompt want is het mooie van internet niet dat het amper iets hoeft te kosten.Ik heb geen inzicht in hoeveel manuren er per dag ingestopt worden maar dat hoeven er nooit veel te zijn, in ieder geval geen complete werkdag. Je kunt echter schreeuwen wat je wilt Jan maar op zo'n manier nodig je niet echt uit tot het geven van concrete tips. Sla gewoon eens simpel aan het rekenen en denk gewoon niet te moeilijk.
richard williams
Kijk eens naar Kaspers website GoudEuro en je krijgt een idee van zijn visie op Emerce. Deze GoudEuropeaan beloont lezers van mailzines voor het lezen van advertenties. Een soort optin-permissiemarketing. GoudEuro is qua marktpositionering een beetje een bodemschraper. Probeer je eens voor te stellen wat voor soort consument positief reageert op het aanbod om voor minimale beloning promotionele boodschappen te lezen. GoudEuro hanteert bovendien het piramidemodel van multilevel-marketing. Zie ook de link naar Wellowell. Vertaal dat eens naar Emerce en je krijgt GoudEmmers.
Bram
Beste Jan, Succesvolle e-business houdt in dat er is nagedacht over de toegvoegde waarde en kracht die deze vorm van "business" kan hebben. Het simpelweg implementeren van een reeds bestaand "eenvoudig" concept zonder hierover na te denken, zou in de luchtbel van een aantal jaren terug wellicht succesvol zijn geweest, maar houdt op dit moment geen stand. Emerce zal vanuit de basisrichtingen, die Hans al noemde, moeten gaan werken aan een strategie voor Emerce.nl, waarbij op alle drie de richtingen een drempelwaarde overschreden zal moeten worden en deze strategie een toegevoegde waarde levert aan het primaire proces van Emerce, het blad. Gr. Bram
Kasper Katje
Tuurlijk Richard, de beste stuurlui staan altijd aan wal en willen graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Vandaar al het goedkoop gekopiëerde ATzilvervloot als emailadres? Hoe origineel. Er ooit wel eens bij stilgestaan dat je niet overal het zelfde businessmodel hoeft toe te passen of is je eigen arsneaal niet zo breed? Wat is commentaar geven toch heerlijk he. 'Probeer je eens voor te stellen wat voor soort consument positief reageert op het aanbod om voor minimale beloning promotionele boodschappen te lezen.' Dat zul jij je inderdaad moelijk kunnen voorstellen maar doe eens een poging en je zult inzien dat deze consument t.o.v. van vele anderen de reclame uitingen als positief en plezierig ervaart en dus geen irritatie. Krijg je positever gestemde consumenten van of is dat te moeilijk te bevatten?Of blijf vooral verder schieten met losse flodders als je niet beters te doen hebt, mij heb je er niet mee. Ik vind de aandacht overigens niet erg hoor maar ik dacht dat het hier over Emerce ging.
Hans
Beste Donders, Laat VNU maar bellen, dan hebben ze binnen 1 week een compleet uitgewerkt plan voor het komende half jaar (waarbij jouw inbreng gewaardeerd wordt overigens)… Serieus, ik denk dat VNU -als ze het slim aanpakken- met Emerce een schitterend, leerzaam en waardevol experiment in zou kunnen zetten, dat vervolgens de innovatie van al haar andere publicaties (of zijn het nou toch communities) stimuleert en faciliteert. Laten we wel wezen: juist dit soort "bladen" hebben unieke kansen om de "chasm" in de e-businessadoptie innovatief over te steken… Wijs ze maar eens op http://www.traiectum.nl ;-) Gr.,Hans.
Redactie Emerce
Beste lezer, Ongeveer een maand geleden vroeg Emerce via de site Emercelives.nl naar ideeën voor blad en site. Er kwamen talloze reacties op binnen met zeer bruikbare tips, waarvoor hartelijk dank. De suggesties worden meegenomen in de discussies die er momenteel gaande zijn over blad, site en evenementen (Emerce Industry Day). Uit alle reacties hebben we een kleine selectie gemaakt die hieronder puntsgewijs te lezen valt. De beste ideeën kwamen van Joep Egmond van Company Solutions, hij wint hiermee de digitale camera. Zijn reactie is tevens hieronder te lezen. Groet, Redactie Emerce Tips en trucs van onze lezers: · Meer richten op kleinere ICT-bedrijfjes · Stel lezers in staat om hun website te laten beoordelen door professionals · Informatie op de site is uitermate geschikt voor gebruik in business-cases (presentaties). Maak tekst en beeld beschikbaar in ppt-bestanden, zodat ze gemakkelijk hiervoor gebruikt kunnen worden. · Focus op meer maatschappelijke onderwerpen (e-governance, e-healthcare), op managementinfo in de vorm van stats, trends en geef meer aandacht aan (scherpe) opiniestukken · Stel lezers op de site in staat om een persoonlijk profiel aan te maken, waarmee iemand kan aangeven welke informatie hij via Emerce wil ontvangen · Maak via een kennisbank betaalde downloads beschikbaar van bijvoorbeeld marktverkenningen, achtergrondartikelen etc. · Volg thema's in het blad op met thema- of discussiebijeenkomsten · Bezoekers die willen reageren zichzelf laten registreren. Op die manier kan de kwaliteit van de reacties verhoogd worden. Het karakteristieke punt van Emerce zijn de reacties, hierop dient meer gefocust te worden · Bezoekers langer op de site vasthouden, door meer informatie uit het VNU-netwerk aan te bieden via Emerce.nl (tegen betaling te downloaden) · Voeg een shop toe aan Emerce.nl, voor downloaden van rapporten of het kopen van (managmement) boeken · Instellen eigen gedeelte, waar de bezoeker zijn eigen gebruikte Emerce-informatie kan bewaren, zoals artikelen, downloads van rapporten etc. ——— De suggesties van Joep Egmond "Sinds een aantal jaren ben ik een trouwe lezer van de digitale versie van Emerce.Doordat deze site zoveel informatie geeft over de ontwikkelingen in de E-business en de digitale materie op zich, lijkt het mij wenselijkom alleen in de digitale versie door te gaan. Er zijn al zoveel prints, dat je door de bomen het bos niet meer ziet en naar mijn bescheiden mening heeft de doorstart van Emerce de meeste kansen door deze policy door te zetten. Mijn advies is dan ook:1. geen print versie (info komt altijd te laat en Emerce wordt hiermee financieel opnieuw een kind met een waterhoofd) 2. de webmarketing van Emerce verder activeren 3. zo min mogelijk po pups (deze leiden de lezer alleen maar af van de tekst en irriteren soms mateloos) 4. meer doorlinks in de teksten (kan commercieel zeer aantrekkelijk zijn, indien U hiervoor kosten in rekening brengt.) 5. meer ondernemers uit de oude economie interviewen en zodoende meer betrekken bij de nieuwe economie, waardoor U uw doelgroep verder kunt uitbreiden. 6. "jeugd versie" implementeren voor scholen en universiteiten (extra doelgroep) 7. oppassen dat Emerce zich blijft onderscheiden door kwalitatief goed nieuws te brengen en niet zoals nu vaak reeds gepubliceerde teksten herhalen 8. toevoegen van een gemodereerd forum voor abonnees 9. bij herintroductie drie maanden gratis abonnement aanbieden aan nieuwe leden 10. snellere server 11. mogelijkheid om (gratis) bedrijfsnieuws te melden in aparte kolom, waardoor veel ondernemers zelf gaan kijken of hun nieuws op Emerce staat (trucje wat een aantal Amerikaanse sites ook gebruiken om meer traffic te genereren) 12. reactiekolom wordt volgens mij veel gelezen; elke reactie "belonen" met een give away zoals korting op een event of een aanbieding van een provider of zo. 13. mogelijkheid bekijken voor een Engelstalige versie waar het internationale news te vinden is, of de mogelijkheid aanbrengen in de huidige site om het internationale news via een engels vlaggetje aan te klikken; hiermee wordt Emerce ook voor internationale bedrijven in Nederland, maar ook daar buiten, veel interessanter. 14. Geen Emerceday eenmaal per jaar, maar veel meer gespreid over het jaar, op kleinere schaal en eventueel als seminar rechtstreeks op grotere bedrijven en scholen of universiteiten gericht. Dus het digitale product Emerce fysiek aanbieden aan de markt inclusief sprekers. 15. Proberen de invloed van het"logge" imago van VNU voor te blijven; dwz dynamisch, digitaal en doortastend de markt blijven voorzien van artikelen, die wij nu eenmaal van Emerce gewend zijn." Groet, Joep Egmond