Deel dit artikel
-

Opruiende site DarkScandals offline gehaald

De 32-jarige Nederlandse administrator en moderator van de website DarkScandals op het clear- en darkweb is maandag aangehouden. Via deze site werden pakketten met zeer grove films aangeboden.

De DarkScandals-websites zijn zogenoemde ‘pay to view’ websites, waarbij de bezoeker de mogelijkheid geboden wordt om tegen betaling video’s of foto’s te verkrijgen van (jonqe) vrouwen die seksuele handelingen verrichten of seksueel worden misbruikt. Het gaat om verkrachting, mishandeling of afpersing. Hiervoor dient men een bedrag in bitcoins over te maken naar de wallet van een administrator. Na betaling krijgt de gebruiker de beschikking over de video’s.

Betaling kon achterwege blijven als de gebruiker (user) zelf videomateriaal aandroeg. In scène gezet materiaal werd door de Barendrechter geweerd, zo blijkt uit mail waarin hij dat afwijst.

De Amerikaanse opsporingsautoriteiten hebben in juli 2018 de eerste informatie over de website verstrekt aan het Landelijk Internationaal Rechtshulp Centrum (LIRC) in Nederland.

De FIOD en het OM (zowel Landelijk als Functioneel Parket) hadden de man ook op de korrel in verband met twee belastingfeiten die hij gepleegd heeft en waarvoor hij eveneens zal worden vervolgd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond