Deel dit artikel
-

Opt Out Advertising sluit pact met Jet-Stream

Mediabedrijven kunnen meer geld gaan verdienen aan videoreclame vanwege de nieuwe samenwerking tussen Opt Out Advertising en techbedrijf Jet-Stream.

De twee maakten de samenwerking gisteren bekend. Ze vonden elkaar vanwege de overlap in hoe beide bedrijven naar privacy van de mediagebruiker kijken.

Voor Opt Out Advertising is dat de kern van zijn reclamebusiness: zonder third party cookies plaatst het online advertenties op basis van de context waarin de uiting verschijnt. Daar komt geen gebruikersprofiel bij kijken. Jet-Stream op zijn beurt doet de hosting in Europa en heeft een transparant systeem.

Met de samenwerking kunnen klanten van Opt Out Advertising videoreclame op hun sites gaan plaatsen, los als ‘banner’ en natuurlijk ook bij redactionele videos’s.

Aan de achterkant kan directeur Tom van Bentheim zijn reclametechnologie onthechten uit de Google-wereld. Met het Groningse videospecialisme kan hij af van Googles Interactive Media Ads, want Jet-Stream is net zo goed VAST-compliant. Bovendien kan hij meeliften het Europese bereik van zijn nieuwe partner.

Directeur en oprichter Stef van der Ziel van Jet-Stream legt aan Emerce uit: “Apple Safari toont geen reclames op basis van 3rd party cookies meer en Google Chrome doet dat vanaf eind volgend jaar niet meer. Je krijgt hele grote gaten in bereik. Voor reclame die via Opt Out Advertising geldt dat helemaal niet. Zij hoeven geen consent te vragen”, toestemming van de gebruiker voor profielgebaseerde reclame. “Ze tonen louter reclame op grond van de context waarin deze staat op een website. Anders gezegd: Wellicht een iets lagere CPM, maar wel honderd procent bereik.”

Adverteerders in Europa gaven in 2022 ruim achttien miljard euro uit aan online videoreclame. Dat was veertien procent meer dan het jaar ervoor en is goed voor twintig procent van de totale online mediabudgetten.

Foto: John Brighenti (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond