Deel dit artikel
-

OR XS4ALL: ‘Substantiële risico’s bij KPN-integratie’

KPN vraagt de Ondernemingsraad van XS4ALL om advies over de voorgenomen integratie van de internetprovider. Die zegt in een eerste reactie dat dat proces substantiële risico’s zou opleveren met wezenlijke impact.

De OR werkte met adviesbureau Stratix aan een businessplan ter behoud van XS4ALL, waarbij waarde wordt toegevoegd en banen blijven behouden, maar KPN legt dat naast zich neer.

“Omdat wij de aanvraag gisteren ontvangen hebben zijn we nog niet in staat geweest om een formeel standpunt te bepalen. Dit zullen we de komende periode doen aan de hand van gesprekken met KPN en de medewerkers van XS4ALL”, aldus de Ondernemingsraad van XS4ALL in een verklaring.

Begin januari 2019 kondigde KPN aan dat het een nieuw merkenbeleid wil gaan voeren. Dat betekent dat de merken Telfort, XS4ALL en Yes Telecom moeten verdwijnen. Meer dan vijftigduizend sympathisanten van de internetprovider geven in een online petitie te kennen daar niets voor te voelen en ook de medewerkers van het bedrijf staan er niet echt om te springen. Ondanks alle acties van, publiek en richting aandeelhouders, lijkt KPN niet van zijn koers te brengen.

Het telecombedrijf is verplicht om het advies van de Ondernemingsraad in te winnen voor zijn plannen. Het ziet ernaar uit, dat die niet akkoord zal gaan. De verklaring namelijk ook: “Wij hebben gerede twijfel dat een eventueel integratietraject goed zal verlopen wanneer mensen onvrijwillig moeten overstappen. Eerder in het proces was hier ook geen sprake van. Tevens heeft de integratie volgens het plan tot gevolg dat de XS4ALL OR wordt opgeheven en wij niet langer voor het belang van de XS4ALL medewerkers kunnen opkomen.”

Komen de OR en KPN er niet samen uit, dan is de kans groot dat de casus wordt voorgelegd aan de Ondernemingskamer van het Gerechtshof.

Deel dit bericht

1 Reactie

Karina

XS4ALL awards afgelopen 25 jaar: https://www.xs4all.nl/beste-internet-provider/ Dus één woord over het voorgenomen besluit XS4ALL merk op te heffen: Zonde!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond