Deel dit artikel
-

Oracle zet nu ook Java in de cloud

Oracle lanceert een eigen cloudplatform voor Oracle-databases en Java-applicaties. Databases en Java-applicaties kunnen ‘met een druk op de knop’ van bedrijfsservers naar de cloudservers wordt verplaatst, zo maakte CTO Larry Ellison gisteren bekend op de jaarlijkse OpenWorld conferentie.

Oracle heeft al enige tijd een cloudaanbod met software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS), maar die wordt dus nu ook uitgebreid voor het migreren van Java-applicaties en databases van en naar de cloud.

Oracle opent ook twee nieuwe datacenters in Duitsland met het oog op de groeiende vraag naar clouddiensten in dat land. De nieuwe datacenters worden gebouwd in Frankfurt en München en zijn eind 2014 volledig operationeel. Zij ondersteunen Oracle ERP Cloud, Oracle HCM Cloud, Oracle Sales Cloud, Oracle Service Cloud en Oracle Talent Management Cloud.

Het was de eerste presentatie van Ellison na zijn aftreden als CEO, maar verder leek er niets veranderd. De topman schamperde dat veel rivalen als Salesforce en SAP al langere tijd Oracle technologie gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond