Deel dit artikel
-

Orah 4i: 360 graden rond en rond

Een betrekkelijk betaalbaar systeem om in 360 graden video opnames te kunnen maken, dat is wat Orah biedt. Nou ja, voor zover je 3.595 dollar als betaalbaar kunt beschouwen. Wel is het zo dat vergelijkbare systemen duizenden dollars meer kosten. Dus mediaproducenten – van consumenten tot adverteerders – die de investering aandurven, kunnen aan de slag.

VideoStitch, de maker van Orah 4i, omschrijft de camera als ‘eenvoudig virtual reality’, maar dat is een brug te ver. Virtual reality is niet hetzelfde als 360 videografie. En videografie is geen cinematografie. Wat dit systeem wel is: 360 video live-streaming opnemen en uitzenden in 4K. Camera, drager en statief passen in een forse rugzak en zijn daarom super draagbaar.

Vergelijkbare systemen, zoals de GoPro rigs, zijn veel te omvangrijk. Schroefjes, kabels, rek, camera, externe voeding, noem maar op. De Orah verpakt dat alles in één camera en een rig die in elkaar passen. Statief eronder, één kabel erin (voor data en stroom) en klaar. De setup kost letterlijk maar een paar minuten.

De camera zelf bestaat uit vier lenzen en vier microfoons. De magie vindt plaats in het basistation, de Stitching Box, die brengt het geluid en beeld samen en smelt die naadloos samen. De lassen zijn onzichtbaar. En dat voor live-streaming. Petje af.

Productspecificaties

Fabrikant: VideoStitch
Camera: 4x 4K-video H.264
Audio: 4x Ambisonic 3D sound
Output: naar CDN of SD
Te bekijken op: Samsung Gear VR, Facebook, YouTube, Vrideo, Littlstar, Bitmovin
Site: orah.co
Prijs: 3.595 dollar

* Dit artikel verscheen eerder in het meinummer van Emerce magazine (#149)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond