Deel dit artikel
-

Otravo (vliegtickets.nl) in surseance

Moederbedrijf Otravo van onder meer vliegtickets.nl en wtc.nl heeft uitstel van betaling gekegen van de rechtbank Amsterdam. Dat blijkt uit het insolventieregister van maandag 19 december. Zo’n surseance is meestal de eerste stap naar een faillissement.

Klanten kregen vorige week te horen dat de activiteiten zijn gestaakt. Otravo zou een forse klap hebben gekregen door de coronacrisis, maar de problemen op Schiphol worden ook als oorzaak genoemd.

‘Otravo heeft helaas moeten besluiten tot nader bericht vanaf donderdag 15 december geen tickets meer te verkopen,’ zo staat te lezen op de site.

Het bij Haarlem gevestigde bedrijf organiseert niet zelf reizen, maar bemiddelt in tickets, hotelreserveringen en autoverhuur via onder meer Vliegtickets.nl en WTC.nl. Wellicht hebben betalingsproblemen ertoe geleid dat er geen vliegtickets meer worden verkocht.

De ANVR heeft inmiddels aangedrongen op een speciaal garantiefonds voor losse tickets.

Update: 20.12: Otravo Topholding failliet.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

George Stroomberg

zo terrecht dat dit bedrijf naar de klote gaat. Ik ben in September ook gewoonopgelicht met mijn vliegtickets zonder reserveringsnummer. na 2 dagen bellen en mailen tot aan het inchecken toe,werd het nog niet opgelost. Pas toen ik meer ging betalen kwam er een oplossing. Gelukkig vallen dit soort bedrijven om, dat blijkt wel

Igor kuiper

Jammer meer dan 20 jaar gebruik gemaakt van WTC altijd netjes en goed geregeld.

bob - private equity

Private equity kan goed uitpakken maar kan ook een ramp zijn voor een mooi merk als vliegtickets.nl / wtc

Voor de verkoop aan private equity was het goed lopend bedrijf met gezonde marges en intrinsiek gemotiveerd personeel met een klanten service die wel bereikbaar was.

Na de verkoop. Te veel schuld op balans, de klant niet meer centraal stellen, verkeerde strategische keuzes ect.

Heel erg jammer

Seb

En inmiddels is Otravo failliet verklaard. Dat is heel snel na de surseance van betaling. Dan was het behoorlijk mis daar…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond